Celeb / Híresség

Vajna Tímea csak viccelt, de lehet, hogy tényleg többet kell adóznia Joe Biden elnöksége alatt

Los Angeles – A hétvégén szinte minden oldal értekezett arról, hogy Vajna Tímea miként reagált Joe Biden elnöki pozíciójára. Bár a poszt feltételezhetően vicc volt, és az örökösnő örül, hogy demokrata elnök került az USA élére, arról írt közösségi oldalán, hogy reméli nem fogják komoly adókkal sújtani a jövőben. Akár vicc volt a kommentje, akár nem, valóban tarthat attól, hogy többet kell fizetni Bieden elnöksége alatt.

 

 

 

 


,,Remélem, az én adómat nem fogod megemelni, haver” – írta Joe Biden győzelmére reagálva Vajna Instagram-sztorijában, két nappal ezelőtt. A poszthoz nem írta magyarázatot, s bár további posztjai alapján csak viccelődött, a rövidke mondat akár komoly realitással bírhat.

Biden adózási terveiről csak nagyon keveset lehet egyelőre tudni, annyi azonban már most kiolvasható, hogy a magas jövedelműek esetében szigorítaná, pontosabban emelné az adózási százalékokat, így Vajna könnyedén bekerülhet azok csoportjába, akik a későbbiekben magasabb adót fognak fizetni. Igaz a jelenlegihez képet mindössze 2, vagy 3 százalék lenne a különbség, de ez havi, 300-400 ezer dolláros bevétel esetében nem kevés pénz.

A G7 júliusi cikke alapján, 2020 májusban Andy Vajna cégei, illetve vagyonának jelentős része egy Las Vegas-i céghez, a VMT Holdings LLC-hez került. A társaságról annyit lehet tudni, hogy két vezetője van, Vajna Tímea és az a Samuel Russell Falconello, aki korábban Andy Vajna amerikai üzlettársa volt. A cég 2019-ben 37 millió dolláros osztalékot fizetett ki, ami nagyjából 11,6 milliárd forint.

Ha ennek csak töredékét kapja meg Vajna, már a kiemelt jövedelműek csoportjába tartozik, így ha az új elnök betartja a kampányban felvázolt ígéreteit, azaz a személyi jövedelemadó marginális kulcsát 39%-ra emeli, nagy a valószínűsége, hogy Vajna valóban magasabb adót fizet, mint eddig – az ado.hu információi alapján.

Persze, az osztalékok magasak voltak a cégnél, azonban azt nem tudni, ez így is marad-e, és, hogy vajon ebből Vajna Tímeának személy szerint megvan-e a 400 ezer dolláros havi bevétele. Ha igen, több lesz az adója.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?