Celeb / Híresség

Kik hallgatnak még 2023-ban is Zámbó Jimmyt? Egy friss felmérés megadta a választ

Egy reprezentatív felmérés felfedte, kik hallgatják és kik szeretik Zámbó Jimmyt még 2023-ban is. A friss Zámbó Jimmy-kutatásban 1800 embert kérdeztek meg a zenészről.

 

 

 

A megkérdezettek közül 100-ból 9 ember mondta, hogy nagyon szereti Jimmy dalait, 30 százalék esetében pedig mindez hangulatfüggő. A válaszadók több mint fele ugyanakkor egyáltalán nem kedveli a Király munkásságát. Fketeöves rajongók kevesen vannak.

A magyarok 58 százaléka – állításuk szerint – soha nem hallgat Jimmyt, még véletlenül sem.

Povedák István etnográfus Hősök és sztárok című doktori disszertációjában a Jimmy-jelenséget is vizsgálta 2009-ben, így a rajongás tárgyát és a rajongókat is.

Jimmy valami olyasmi dolgot adott az embereknek, amire akkor elképesztően nagy szükségük volt. Az emberek alatt én elsősorban a középkultúrát és azokat a rétegeket értem Magyarországon – ha szabad ilyen nagy vonalakban beszélni –, akik nem tartoztak a rendszerváltás nyertesei közé. Akik sokszor létfenntartási problémákkal küszködtek– mondta az etnográfus a Fókusznak.

Povedák István hozzátette, a rajongók között is vannak különböző szintek: voltak, akik egyszerűen csak szerették a zenéjét, elolvasták a róla szóló híreket, avagy megnézték a műsorait. És voltak olyanok, akiknek az életében a rajongás ennél sokkal többet, már-már vallási funkciót töltött be.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?