Belföld

Lázadás tört ki az RTL-nél, tüntetnek a dolgozók, leállt a munka

Fellázadtak az RTL dolgozói.

 

 

 

Besokalltak az RTL dolgozói, lázadás tört ki az ország egyik legnagyobb kereskedelmi csatornájának székházánál, ugyanis a főműsoridős műsorok műszaki feladatait végző dolgozók egy része nincs megelégedve a munkafeltételekkel, ezért azonnali hatállyal munkabeszüntetésbe kezdtek hétfőn.

Hovatovább tüntetést, rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak annak érdekében, hogy az RTL Magyarország javítson például a vágók munkafeltételein.

A Media1 információi szerint a tüntetők nincsenek megelégedve a fizetésük nagyságával, de más feltételeket is kifogásolnak. A műszaki dolgozók október 15-ét adták meg határidőnek arra vonatkozóan, hogy az RTL Magyarország addig rendezze a béreket; a határidő lejárata után döntöttek a tiltakozásról.

A portál úgy tudja, hogy a tiltakozók a demonstráció végén virágokat adnak át az RTL épületében. Sajtóértesülések szerint a lázadás és a rendkívüli munkabeszüntetés nem érinti a Híradót, hiszen az egyéb esti főműsoridős műsorokból vettek részt a tüntetők. A Media1 több kérdését is elküldte az RTL Magyarországnak:

többek között azt, hogy mi az ő álláspontjuk az ügyben, hogy ez a munkabeszüntetős demonstráció mennyiben fogja befolyásolni a főműsoridős programjukat, és hogy a kiemelt műsorok a megszokott időben fognak-e adásba kerülni. Az RTL egyelőre nem reagált ezekre.

MEGNÉZTÜK MI IS AZ RTL HIVATALOS MŰSORÚJSÁGJÁT, EGYELŐRE NEM LÁTUNK BENNE SEMMIFÉLE VÁLTOZÁST, VAGYIS MOST MÉG ÚGY FEST, MINDEN MARAD A MEGSZOKOTT SÁVJÁBAN.

forrás: promotions.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?