Belföld, Hírek

Készüljön, durva idő közeleg: figyelmeztetést adott ki több megyére az OMSZ, vihar és jégeső csap le az országra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint 14 megyében alakulhat ki zivatar a mai napon. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

 

 

 

 




 

Kiderül előrejelzése szerint ma várhatóan észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, amely később szakadozik, majd egyre inkább gomolyossá válik. Szórványosan valószínű zápor, zivatar.

Északkeleten átmenetileg zárt is lehet a felhőtakaró, arrafelé eső is előfordulhat. Az északias szél a Dunántúlon több helyen lesz erős, de záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő – írja a 24.hu.

Az alább látható 14 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt, amelyek főként az ország keleti felén alakulhatnak ki. A nap második felében a nyugati, délnyugati határ közelében is kipattanhatnak. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés (50-70 km/h), valamint búza és borsó méretű jégeső is előfordulhat.

Fotó: met.hu

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?