Egyéb

Csúnyán ráfáznak Orbánék, ha tovább kekeckednek az EU-val

Baj lesz.

 

Az Orbán-kormány tagjai egyre többször és egyre hangosabban bírálják az Európai Uniót (EU). Ez azonban a szakember szerint odáig is vezethet, hogy Magyaroszág szépen lassan, de kicsúszik a tagságból, vagyis

pénzt nem kapunk, szavazatunkat elveszik.

„Tévedés abban bízni, hogy a működőtőke vagy keleti források pótolhatják az uniós pénzeket. Az EU-támogatások vissza nem térítendőek és a devizatartalékot növelik, míg a működőtőke beruházások nyereség elvárásával és devizakiáramlással járnak.

A keleti országok sem jelentenek hosszú távú alternatívát, mivel hiányozna az EU-tagság előnye, és többek között az adósságcsapdákkal is meg kellene küzdeni”

– figyelmeztet Zsiday Viktor, a Hold Alapkezelő szakértője.

Szerinte az EU-támogatások fokmérője annak, hogy mennyire biztos a magyar uniós tagság. Az Európai Parlament tiltakozása a soros elnöki poszt betöltése ellen is arra utal, hogy Magyarország kevésbé kívánatosnak tekinthető.

A szakértő szerint ez komoly következményekkel járhat: például a befektetők tőkemenekítésbe kezdhetnek. Ha Orbánék tovább ellenkeznek, a magyarok nagyon rosszul járnak miattuk.

(Blikk nyomán) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?