Sport

Liu Shaolin Sándor megszólalt a kizárása után: „A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem”

Érthetően csalódott a magyar korcsolyázó, hiszen már a nyakában érezhette az olimpiai aranyérmet. A futam után nem sokkal a magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a végeredményt.

 

 

A Blikk is beszámolt a pekingi téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya férfi 1000 m döntőjéről, melyen ugyan Liu Shaolin Sándor első helyen végzett, ám a futam után kizárták. A magyar sportolót sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták, miközben a felvételeken jól lehet látni azt is, ahogy egyik kínai vetélytársa a célegyenesben két kézzel húzza vissza. A futam után nem sokkal a magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a versenyt: ezt Bánhidi Ákos szövetségi kapitány jelentette be az M4 Sporton, ám a tréner szerint arra nincs sok esély, hogy nyernek is a fellebbezés során.

Liu Shaolin Sándor a döntő után a mixzónából is kiviharzott, azaz nem kommentálta az eseményeket, ám nem sokkal ezelőtt az Instagram-oldalán angol nyelven szólt a világhoz.

A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem. Edzettem, mentálisan és fizikailag is szenvedtem az utóbbi négy évben, sőt, azóta, hogy 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Sajnálom, hogy nem tudtam elérni azt az eredményt, amire mindannyian vágytatok. Kemény nap volt, mindent beleadtam, semmit sem csinálnék másképp

– kezdte bejegyzését a sportoló, aki négy évvel ezelőtt a férfi váltóval Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét szerezte.

A posztot az alábbi gondolatokkal zárta:

„A short track egy gyönyörű sport, amit imádok. Gratulálok, Zsen Ce-vej barátomnak. És ezután is keményebben és okosabban fogok edzeni. Szeretlek titeket, akkor is ha olimpiai bajnok vagyok, és akkor is, ha nem. Folytatni fogom a harcot, csak szurkolnotok kell értem. Szeretlek titeket.”


 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?