Celeb / Híresség, Film, Sport

Film készül Kovács Kokó Istvánról: az ország bajnoka újra végigpofozza a világot

Az Üvegtigris- és a Jimmy-széria alkotó dokumentumfilm-sorozatban mutatják be Kovács Kokó István történetét.

 

 

 

„Világbajnoka van Magyarországnak! Profi ökölvívó világbajnoka van! Kovács Istvánnak hívják!”

Emlékszünk még? 2001 januárjában ezektől a mondatoktól volt hangos kis hazánk, miután Kokó padlóra küldte a végig keményen küzdő Antonio „Chelo” Diazt. A sporttörténeti pillanatokban határon innen és túl minden magyar talpon volt, és azt a srácot éltette, aki az öklével szerzett sosem múló dicsőséget mindannyiunknak.

A történet azonban közel sem itt indult. Igazi hollywoodi sztori ez, csak éppen a magyar valóságban. A vékony, visszahúzódó, a könyvek és versek világába menekülő fiú kereste a helyét Pongráctelepen, ám végül az ökölvívóteremben és Szántó Öcsi bácsi kezei között találta meg a boldogságot.

Hogy ezután mi történt vele? Semmi különös… Vér és veríték, edzések, kíméletlen pofonok, zseniális győzelmek, féktelen bulik és persze, mélypontok. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy a kisebbik Kovács fiú előbb az ország, majd a világ egyik legjobb bunyósává váljon.

A számtalan győzelme mellett olimpiai, Európa-bajnoki, valamint világbajnoki címet is megszerző Kokó történetét már két könyvben is megörökítették, de most valami olyan történik, amire a sportrajongók hosszú ideje vártak. Az RTL+-ra ugyanis az Üvegtigris és a Jimmy-széria alkotói egy dokumentumfilm-sorozatot készítenek a nagy harcosról, akinek a történetét el kell mesélni!

– Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni – nyilatkozta az RTL-nek a projekttel kapcsolatban Kokó, aki mellett a rendező, Kovács Dániel is elárulta a gondolatait.

– Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyaggal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele, mert szerintem rengeteg olyan információ van Kokóról, amiket nem is tudnak az emberek.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?