Hírek, Sport

Tokiói olimpia: A férfi vízilabda-válogatott kiütötte a horvátokat, mindkét pólós csapatunk elődöntőbe jutott

A magyar férfi vízilabda-válogatott parádés játékkal, Manhercz Krisztián hét góljával 15-11-re legyőzte Horvátországot. Az elődöntőben Görögország lesz az ellenfél.

 

 

 

 




 

Egy jó magyar blokkolással kezdődött a meccs, majd Jansik lövése maradt ki. Az első gólt pedig Vukicevic révén a horvátok szerezték, mi viszont kihagytuk az első fórunkat. Elég szürreális körülmények között egyenlítettünk, a horvát kapus kétszer is bravúrral védett. Dadogott még a támadójáték, kilenc kísérletből csak két gólt született, a horvátok 3-2-e vezettek.

Aztán a második negyedben beindult a csapat, aminek egy legjobbja Manhercz Krisztián volt. Bár sok helyzetet hagyott ki mind a két csapat, a horvátok jobban meginogtak. A magyar csapat 5-2-re nyerte ezt a játékrészt, Manhercz háromszor talált be. Egyre jobb lett a védekezés, és az emberelőnyös szituációk is jöttek, 7-5-tel mentek a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik harmad elejét egy videóbírós horvát gól borzolta. Nagy Viktor bravúros védését ítélték annak. Aztán szerencsére Zalánki balkezes bombája vitt tovább minket. Végül is minket zavart meg jobban az eset, a horvátok a negyed közepére 8-8-ra jöttek fel. De aztán 1:47-tel a vége előtt sikerült visszaállítani a kétgólos különbséget. Két másodperccel a vége előtt Vámos góljával 11-8-ra vezettünk.

Manhercz Krisztián nem állt le, a negyedik negyed elején már az ötödik gólját szerezte, miközben elképesztő jól blokkolt a védelem, vagy éppen Nagy Viktor mutatott be egy bravúrt, 12-8 volt ide. Manhercz aztán a hetedik gólját is meglőtte, de közben a horvátok három gólra zárkóztak, de már csak két perc volt hátra. A védekezésünk azért kiváló maradt, így az utolsó már leperegtek csendben, 15-11 lett a vége. Magyarország ezzel olimpiai elődöntős lett, Görögország vár rá.

„Nagyon jó horvát csapat jött szembe, és nekünk is jól kellett játszani, hogy legyőzzük őket. Nem tudtuk kevés gólon tartani őket, viszont most nagyon jó volt a támadójátékunk. Nagyon gratulálok a csapatnak, mert borzasztó összeszedetten játszott, nagy tűzzel. Azt gondolom megint előre léptünk, most játszottunk a legjobban az olimpián. Stabilnak és hátul erősnek kell lenni. Mivel kikaptunk tőlük a csoportban, így most sokkal motiváltabb lesz majd a csapat.” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

„Öt évet vártunk erre a meccsre, amikor veretlenül lettünk ötödiket. Amit kitűztünk magunk elé, abba mindenki beletette azt, amik kellett. Végig meg volt a tűz bennünk. Nagy Viktor szenzációs védett, voltak jó blokkjaink is.” – mondta a hét gólt szerző Manhercz Krisztián.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?