Egyéb

Ha 15 másodperc alatt megtalálod az egeret a képen, egy született zseni vagy!

Ez az optikai illúzió igazi kihívást jelent az intelligenciának és a megfigyelőképességnek. A rajzokat szemlélő emberek mindössze 1 százaléka képes 15 másodpercen belül felfedezni a konyhaábrázoláson megbújó egeret.

 

 

 

Az interneten számtalan optikai illúzió található, amit szinte lehetetlen megszámolni. Az egyik legnépszerűbb és leginkább szórakoztató kategória azokat az illúziókat tartalmazza, amelyekben rejtett tárgyakat kell felfedeznünk egy képen vagy rajzon. Az agyunk különösen vonzódik ehhez a típushoz, mivel ezek a képek nem csak az elemzést végző agyi területeket dolgoztatják meg, de a képzeletünket is igénybe veszik. Egy ilyen optikai illúzió például az, amikor egy egér után kell kutatnunk egy konyha ábrázolásán.

Megtaláljuk 15 másodperc alatt az egeret?

MEGOLDÁS:

Ha nem sikerül felfedeznünk az egeret a konyhaábrázoláson, adunk néhány segítő jelzést: a kép jobb felén kutassunk, de ne a konyhapulton, hanem a szekrény polcain, mert ott bújik meg valahol az egér. Ha igazán közelről nézzük meg a képet, akár azt is észrevehetjük, hogy a kisegér egy kekszet is elcsent.
spothiddenmouseinkitchenopticalillusionanswer




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?