Celeb / Híresség

Elege van, Koncz Zsuzsa teljesen kiborult az influenszerekre: „Egész nap mutogatják a botrányokkal fűszerezett, sivár életüket”

Koncz Zsuzsa már hat évtizede van a pályán, de máig kifogyhatatlan energiával dolgozik. Az énekesnő rengeteg fellépésre jár, emellett sokat van stúdióban is. Elmondása szerint három dolog segít neki abban, hogy a testét és a lelkét is karbantartsa.

 

 

 

„Három dologból merítek erőt: a hivatásomból, a közönségemből és a közösségemből. Szenvedéllyel szeretem, amit csinálok, amit még akkor kezdtem, amikor a daloknak, a zenének volt üzenete, értelme, mondanivalója. Rengeteg dolog volt-van velünk-körülöttünk, amelyek foglalkoztatnak engem is mind a mai napig. Szerencsés vagyok, mert a kiválasztott dalaimon keresztül megfogalmazhatom mindazt, amit ezekről gondolok, és ahogyan ezt megtettem régen, úgy megteszem most is. Nem gátolt soha, hogy nem mindenki veszi ezt jó néven, hiszen többnyire könnyed szórakoztatásra kitalált műfaj a könnyűzene, ezért nem is zokon vehető” – fejtette ki az énekesnő, akinek a régi barátja, Bródy János is segített az új lemeze elkészítésében.

„Mi annak idején úgy ismerkedtünk meg Györökön, hogy János rajongott a legjobb barátnőmért, majd segített nekünk a matekháziban. Tudtam róla, hogy jól gitározik, és amikor nem sokkal később az Illés zenekar gitárosát elvitték katonának, mi a haverokkal beprotezsáltuk a zenekarba. Így kezdődött a pályája, és nagyon jó érzés számomra, hogy ennek a kezdetnek a részese lehettem. Az évtizedek alatt nagyon sok helyzetben voltunk egymás legfontosabb támaszai a zenében, de a magánéletben is, mosolyszünet soha nem volt köztünk” – mondta Zsuzsa, aki már gyermekkorában is hasonló személyiséggel bírt.

„Kislányként is cserfes, kotnyeles gyerek voltam, mindenbe beleszóltam, kritizáltam mindent, jó nagy adag igazságérzet dolgozott bennem. Nem véletlen, hogy annak idején a jogi karra jártam, amit aztán ott is hagytam, de mindvégig megmaradt bennem az igény arra, hogy a világban felmerülő ellentéteket, vitákat békésen, szabályozottan kell rendezni. Hogy az én szabadságom addig tart, amíg mások szabadságát nem sérti. Szóval foglalkoztatnak ezek a dolgok ma is, a klímakrízistől a női egyenjogúság megoldatlanságáig, az agresszív klímaaktivisták durva megnyilvánulásai vagy a félelmetesen dagadó menekültkérdés problémái, és persze, a keleti szomszédságban dúló háború a háborús bűnöket elkövető agresszorral. Nem könnyű ma megőrizni a derűt. Nekem az segít, hogy számomra fontos és értékes dolgokkal, jó emberekkel töltöm az időmet, és oda irányítom a figyelmem, ahol örömet találok” – mesélte, majd kisebb kritikával illette a mai világ influenszereit.

„Elnézem az influenszerek tömegeit, akik abból élnek – és nem is rosszul –, hogy egész nap mutogatják a botrányokkal fűszerezett, sivár életüket. Hát, köszönöm, én ebből nem kérek, sem nézőként, sem szereplőként. Az én ‘szerződésem’ a közönségemmel nem erről szól. A szociális médiát privát emberként nem használom, az internet nekem a tájékozódás eszköze, nem a pletykáé” – szögezte le a Meglepetés Magazinnak.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?