Egyéb

A hálószobában a teknőst csak az emberek 5 százaléka veszi észre.

Teszteld figyelmedet az alábbi képrejtvénnyel, ahol egy zsúfolt hálószobában kell megtalálnod az alaposan elrejtőzött teknőst. Légy óvatos, mert csak nagyon keveseknek sikerül ezt felfedezni!

 

 

 

Az internet népszerű képrejtvényei vagy optikai illúziói remek lehetőséget nyújtanak figyelmünk tesztelésére. Ilyenkor az összpontosításunkat a környező külső ingerekről elzárva keresünk egy apró részletet, amely mélyreható gondolkodást igényel. Az emberek különböző módszereket alkalmaznak ilyen feladatok megoldására: vannak, akik szisztematikusan vizsgálják át a képet, míg mások hagyják, hogy a figyelmük szabadon vándoroljon a képen, és szinte tudattalanul szűrik az információkat. Azonban az biztos, hogy rendszeres gyakorlással fejleszthetjük kognitív képességeinket.

Az alábbi képrejtvényen egy rejtett teknőst kell megtalálnunk egy rendkívül zsúfolt szobában. A kihívást a zsúfoltság jelenti, hiszen rengeteg vizuális inger között kell felfedeznünk azt, amit keresünk. Ezt a feladatot csak keveseknek sikerül megoldani: mindössze az emberek 5 százaléka képes felfedezni az állatot alig 5 perc alatt.

Sikerült felfedezned a teknőst? Ha még mindig nem sikerült megtalálnod, ne csüggedj, semmi gond! Ebben a típusú képrejtvényekben gyakran előfordul, hogy az apró részletek vagy a rejtett elemek egyáltalán nem könnyen észrevehetők. Az, hogy ne találtad meg elsőre, semmiképpen sem jelenti azt, hogy nem vagy elég ügyes vagy figyelmes. Néhányan több időre vagy több kísérletre is szükséget lehetnek a megoldáshoz.

Ha szeretnél még egy esélyt adni magadnak, vagy kíváncsi vagy a megoldásra, nyugodtan görgetj fentebb a megoldásért. Vagyis ne csak a feladatot, hanem az eredményt is élvezd, hiszen minden újabb kísérlet lehetőség arra, hogy fejleszd a megfigyelőképességedet és gondolkodásmódodat!

SpotTurtleinBedroomPictureOpticalIllusionIQTestAnswer




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?