Egyéb

Orbán: A Soros-birodalom visszavágott

Soros György egy háborús spekuláns, aki hatalmas emberi veszteségek árán várja, hogy anyagi előnyhöz jusson – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki „interjújában”, amit csütörtökön vettek fel, tekintve, hogy ő ma Albániában van.  

Aggasztónak érzi, hogy Donald Trumppal szemben eljárást indítottak, mert ha van olyan ember, aki ezt a háborút meg tudja állítani, az ő. 

Ami az inflációt illeti, Orbán szerint  „mindenki tudta”, hogy ha szankciókat vezetnek be, az az égbe löki az energia árát. A kormány ennek ellenére azt vállalta, hogy egy számjegyű lesz az infláció az év végére. Az inflációnak hiába könyörgünk, nem jön le, azt le kell törni. Mi ezt meg is fogjuk tenni – biztosított. 

Hozzátette: háborús időkben az segít az országnak, aki a megtakarítását kincstárjegyben vagy államkötvényben tartja. Orbán szerint, ha valaki így tesz, annak jól is kell járnia. Ezért hozott a kormány olyan intézkedéseket, (vagyis vetettek ki újabb adókat) mely arra ösztönzi az embereket, hogy a banki jellegű megtakarítások helyett az állampapírt és a kincstárjegyet válasszák.

A benzin jövedéki adójának emelésére a kormányfő szerint nem volt szükség, az csak „púp a hátunkra”. De mióta az EU tagjai vagyunk, van egy köre a gazdasági intézkedéseknek, amely felett nem nekünk, hanem Brüsszelnek van hatásköre. 

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

A magyarok megsegítésére a kormány gazdaságvédelmi akciótervet hozott, amelynek részleteit a jövő héten a kormányinfón ismertetik majd.

Orbán az EU új migrációs megállapodásáról is beszélt. Ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk, a miniszterelnök ugyanakkor máshogy látja. Szerinte ugyanis a Soros-birodalom (vagyis apa és fia) lépett ellentámadásba, ahogy ő fogalmazott, a „Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű, gyors döntéssel lenyomták az európaiak torkán a migránskvótát”.

Magyarország már egyeztet más országokkal, hogy is lehetne megoldani, hogy ezt a döntést ne kelljen végrehajtani  (azt nem említette, hogy avonatkozó jogszabályt még nem is fogadták el az EU-ban. Arra készül, hogy a nyáron „komolyabb offenzívát kell visszaverni a határon, mert sorosék feltüzelik a migránsokat. (A hvg.hu nyomán)

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?