Egyéb

Valami nagy dolog készül? Orbán Viktor és Novák Katalin karöltve tárgyal külföldön (+fotók)

A miniszterelnök a héten másik országba is hivatalos.

 

Orbán Viktor kedden Szerbiába utazott: a miniszterelnök a vajdasági Palicson vesz részt a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanácson Novák Katalin köztársasági elnök, Aleksandar Vučić szerb államfő, és Ana Brnabić szerb miniszterelnök társaságában – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy hazánk jobban tudja kezelni az előtte álló példátlan kihívásokat, különösen az orosz-ukrán háború, a szankciós gazdasági válság (?), az illegális bevándorlás és az energiabiztonság ügyében – fogalmazott a sajtófőnök.

Havasi azt is elárulta, hogy Orbán Viktor csütörtökön Szarajevóba utazik egy hivatalos látogatás miatt, majd Banja Luka felé veszi az irányt.

Mutatunk pár képet a látogatásról:

Aleksandar Vučić szerb államfő hétfőn munkavacsorán fogadta Orbán Viktort Belgrádban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Aleksandar Vučić és Ana Brnabić fogadta Novák Katalint és Orbán Viktort a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülése előtt a vajdasági Palicson.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Novák Katalin, Orbán Viktor, valamint Aleksandar Vučić, és Ana Brnabić tárgyal a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács plenáris ülése előtt Palicson.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

(MTI) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?