Egyéb

Varga Judit végképp kiborult: Teljesen kikelt magából az EU közelgő döntése ellen

Nem ez az első kiborulása az ügy kapcsán.

 

Elvenné az Európai Parlament az Orbán-kormánytól az uniós soros elnökséget, elzárta a magyar emberek elől a brüsszeli pénzcsapokat, és még az orosz-ukrán háborúba is belerángatná az országot – legalábbis így látja Varga Judit az EU és a magyar kormány közti, valójában a magyarországi korrupció miatt kipattant konfliktust.

Az igazságügyi miniszter szerdán arról posztolt a Facebookon, hogy:

„Az EP balliberális többsége hevesebb magyarellenes kampányt folytat mint valaha.

Azok, akik korábban a migrációs, majd a gyermekvédelmi politikánk miatt támadtak minket, most a békepárti álláspontja miatt próbálják megbélyegezni és megbüntetni Magyarországot.”

A tárcavezető szerint több EP képviselő is lebuktatta magát:

„A balliberális EP-képviselők arról beszéltek, hogy azért bólintottak rá olyan gyorsan az EP-nek benyújtott Magyarországot elítélő mondvacsinált határozati javaslatra, mert idézem:

>>nagyon aggasztó, hogy Hahn biztos úr miket mond, hogy például Orbán egész jól teljesít, és nem állunk annyira távol a megállapodástól<<.

Továbbá elmondták, hogy aggasztotta őket az is, hogy >>Hahn biztos úr túlságosan lelkesnek mutatkozott arra, hogy zöld utat adjon Orbán Viktornak<<. „

Varga kifejtette a kormány más sokat hallott szlogenjét, miszerint az EP baloldali képviselői „kavicsdobálással” (?) próbálják megakadályozni, hogy Magyarország megkapja az uniós forrásokat, és végre legyen pedagógusi béremelés (ez egyébként nem uniós, hanem tagállami hatáskör – a szerk.), valamint megvalósuljon a vállalkozások támogatása.

Az igazságügyi miniszternek nem ez az első kirohanása az EP véleményével kapcsolatban: korábban úgy nyilatkozott, hogy a soros elnöki tisztség és Orbánék rátermettsége kapcsán az uniós intézménynek

„nem osztottak lapot”.

Daniel Freund német EP-képviselő az uniós pénzek befagyasztásával, és Szijjártó Péter kijelentésével – miszerint „ez nem Brüsszel pénze” – kapcsolatban kifejtette:

„Egyetértek. De nem is Orbán oligarcháinak pénze, hanem a magyar embereké. Legyen most már vége a korrupciónak”.

A kormány sokszor hangoztatta, hogy az EU belesodorná Magyarországot a háborúba. Orbán Viktor rendszeresen a békepárti álláspontról, valamint az azonnali tűzszünetről szónokol. Mindezek alapján kérdéses, hogy Rogán Antal államtitkára miért járt a múlt héten egy olyan varsói egyeztetésen, ahol a bukaresti kilencek nemzetbiztonsági tanácsadói találkoztak, és ahol az ukrán NATO-tagságáról, Oroszország Ukrajna elleni háborújának elítéléséről, valamint Kijev támogatásáról volt szó.

(Varga Judit/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?