Egyéb

Szégyen állapotok: leértékelt kolbász miatt halt meg egy magyar biztonsági őr

Még senki nem erősítette meg, hogy valóban ételmérgezés történt-e.

Hírportálunk is beszámolt arról, hogy meghalt egy harkányi biztonsági őr, miután leértékelt élelmiszert fogyasztott. A termékből a testvére is evett, ő intenzív osztályra került. A férfi egy siklósi áruházban dolgozott, elvileg onnan szerezte be az ételt.

A Blikk szerint a két férfi (Csaba és Jenő) együtt élt Harkányban, a tragikus sorsú férfinak már csak két éve volt hátra a nyugdíjig.

„Éppen olvastam a teraszon, amikor a mentő megérkezett hozzájuk.

Guruló hordágyon vitték ki Csabát, a testvére pedig ugyan a saját lábán hagyta el a házukat, de alig bírt megállni rajta. Támasztották oldalról, alig bírt menni.

Szörnyű állapotban voltak sajnos mindketten. Akkor még fogalmam sem volt, hogy mi történhetett”

– nyilatkozta a Blikknek az egyik szomszéd.

A portál megkereste a szóban forgó üzletet is. Ők azt mondták, hogy minden termékük megfelel a hazai termékbiztonsági előírásoknak, ez pedig elmondásuk szerint az árcsökkentett termékeikre is igaz.

„Ezen termékek a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejükön belül kerülnek leárazásra. Általánosságban az is elmondható, hogy a szigorú minőségellenőrzési protokollunkkal összhangban minden indokolt esetet kivizsgálunk”

– közölték.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lapot, hogy a haláleset ügyében a Pécsi Rendőrkapitányság június 15-én közigazgatási hatósági eljárást indított. Hozzátették:

indokolt esetben bármikor büntetőeljárássá minősíthetik az ügyet.

Schreiberné Molnár Erzsébet igazságügyi szakértő elmondta, hogy az ehhez hasonló esetekben mikrobiológiai romlásról lehet szó, ilyenkor

a termékben elszaporodik valamilyen kórokozó.

Hozzátette: Több betegség is kialakulhat a fertőzött élelmiszerektől,

de a legsúlyosabb a botulizmus, vagyis a kolbászmérgezés, ami akár szívleállást is okozhat.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?