Egyéb

Nem hiszi el, mit csinál Bódi Sylvi: „Hetekig csak tetveket meg katicabogarakat tanulmányoztam”

Szinte nincs olyan, amit Bódi Sylvi ne tudna a termesztésről, annyira mélyen beleásta magád a gazdálkodásba. Elárulta, hogyan fogta meg ennyire ez az életforma.

 

Bódi Sylvi hosszú idő után talált vissza a gyökereihez, ugyanis mindegyik nagyszülője zöldségtermesztéssel foglalkozott, így már kislány korában is besegített a kétkezi munkafolyamatoknál. A csinos modell amióta vidékre költözött, ismét gazdálkodni kezdett, mára pedig szinte szakértő lett.

„Ahogy nőtt a tudásom, egyre bátrabban posztoltam olyan tartalmakat, ahol könyökig turkálok a földben, és arról mesélek, éppen mit termesztek. Majd sorra jöttek a kérdések a követőimtől, hogy mit tanácsolok, hogyan és miként ültessenek ezt vagy azt, én pedig majd’ mindre tudtam a választ. Vagy ha nem, akkor pedig utánajártam. De nem is akárhogyan!” – kezdte kifejteni, aztán nem mindennapi történetről számolt be.

Lehet, hogy viccesen fog hangozni az én számból, de egy idő után annyira mélyre ástam magam a témában, hogy előfordult, hetekig csak tetveket meg katicabogarakat tanulmányoztam, hiszen így értettem meg, mikor nem tesznek kárt a termésben. Vagy kísérleti céllal egy speciális rovarfajtát rendeltem Ausztriából. Azt vettem észre, hogy a zöldségtermesztés minden egyes fázisa roppant mód érdekel. Így többek közt egy permakultúra-tervező oktatást is elvégeztem– árulta el lelkesen Sylvi, aki nem törődik a negatív kommentelőkkel.

Hidegen hagy, ki mit mond. Pláne, mert nem nagyon lehet rajtam fogást találni. Azért tanultam és tanulok most is, mert a lehető legjobb szeretnék lenni abban, amit csinálok, és mert egy sikeres vállalkozást szeretnék fenntartani. Különben nem egyedül vagyok benne, van egy nagyszerű partnerem, Almásy-Balla Orsi– jegyezte meg a Bestnek.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?