Egyéb

Kálmán Olga: Orbán Viktor miatt élünk rosszabbul, mint a Covid idején

A káoszkormány nagyobb gazdasági visszaesést okozott, mint a járvány miatti lezárás. Vagyis idén sokkal kevesebbet vásárolnak a magyarok a vágtató orbáni infláció hatására, mint a koronavírus pusztítása idején.

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint bebizonyosodott, hogy a kormány nagyobb gazdasági bajt okozott, mint a koronavírus-járvány – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Ahogy arról a nap folyamán már beszámoltunk, a KSH friss jelentése szerint egy év alatt 13,1 százalékkal zuhant a kiskereskedelmi boltok forgalma. Ezen belül is az élemiszerboltok forgalma 12%-kal csökkent tavaly márciushoz képest.

Kálmán Olga arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nagyobb esés, mint ami 2020 áprilisában, a koronavírus-járvány alatt történt, mert akkor 12,4 százalékos csökkenést mértek.

Vagyis idén sokkal kevesebbet vásárolnak a magyarok a vágtató orbáni infláció hatására, mint a koronavírus pusztítása idején, amikor a pánikszerű bevásárlások és felhalmozás után kijárási korlátozások léptek életbe és sokan az utcára sem mertek kilépni.

A megélhetési válság súlyosságát jelzi, hogy miközben a KSH szerint az emberek jóval több pénzt költöttek a fizetésükből vagy a nyugdíjukból a boltokban, egyre kevesebbet mertek a kosarukba tenni az olyan alapélelmiszerekből, mint a tejföl, a kenyér vagy a hús – mondta az ellenzéki politikus.

Az orbáni inflációt már csak az Árnyékkormány 13 pontos antiinflációs csomagja, benne az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése állíthatja meg. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a bevásárlás minden magyar ember számára.

– jelentett ki Kálmán Olga.


 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?