Egyéb

A fiatal nőnek nincs pénze a buszra, és állásinterjúra kell mennie: a sofőrnek nehéz döntést kell hoznia.

Néha hajlamosak vagyunk alábecsülni egy egyszerű kedvesség erejét – hatalmas hatással lehet valakinek az életére. Egy apró gesztus különbséget tehet egy nehéz nap és egy sokkal jobb nap között, vagy akár meg is fordíthatja az illető életét.

És nincs szükség grandiózus gesztusokra: egy őszinte mosoly, egy szívből jövő bók vagy egy bátorító szó.

Ezek olyan cselekedetek, amelyek emberi melegséget sugároznak és pozitív hangulatot teremtenek. A történet, amelyet most el fogunk mesélni, remek példa erre.

A történet Don Joemir buszsofőrrel kezdődik, aki látta, hogy egy fiatal brazil nő, aki munkát keresett, felszáll a buszára. A nőnek nem volt elég pénz a kártyáján a jegyre, és ez nagyon megviselte.

Joemir átérezte a lány helyzetét, és úgy döntött, hogy segít neki. Felengedte a nőt a buszra anélkül, hogy pénzt kért volna érte, és adott neki egy kis pénzt a visszaútra is, hogy ne maradjon hoppon. Ez a kedvesség hatalmas hatással volt a nő életére.

A sofőr nagylelkűségének köszönhetően a fiatal nő megkapta az állást, és persze nagyon örült a hírnek.

Azonban nem felejtette el megköszönni Don Joemirnek, a kedves buszsofőrnek. Minden jótett újabbat szül, és a fiatal nő úgy döntött, hogy megosztja történetét a közösségi oldalain, hogy megtalálja „hősét”, és személyesen köszönje meg neki.

 

„4 hónapig munkanélküli voltam. Sok cégnek elküldtem az önéletrajzomat e-mailben, de mindig ugyanazt a választ kaptam: Jelenleg nem fogadunk el önéletrajzokat. Egyre kétségbeesettebb lettem. Múlt kedden reggel kaptam egy hívást, hogy még aznap délután fél háromra menjek be egy interjúra. Rohannom kellett, hogy időben odaérjek. A buszon rájöttem, hogy nincs nálam készpénz, de a sofőr azt mondta, hogy a buszon maradhatok. Adott egy kis pénzt a retúrjegyre is! Szeretném megkeresni őt, hogy kifejezzem mélységes hálámat!” – írta a fiatal nő.

Joemir a közösségi médiás kapcsolatoknak köszönhetően megkapta az üzenetet, és újra találkoztak.

A fiatal nő ismét köszönetet mondott neki, és elmondta, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megkapta az állást.

Reméljük, hogy az ehhez hasonló történetek mindenkit arra ösztönöznek, hogy amikor csak teheti, jót cselekedjen.

forrásvia



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?