Belföld, Hírek

Közel ezer külföldi embercsempészt enged szabadon a magyar kormány hamarosan

Az ok: túlzsúfoltak a börtönök és drága a rabok ellátása. A DK szerint a kormány rengeteg bűnözőt szabadítana az országra és Európára.

 

 

 

Május végén majdnem ezer külföldi embercsempészt enged szabadon a kormány egy friss rendelet szerint – számol be az RTL Híradója. Gulyás Gergely erről úgy nyilatkozott: túl drága a fogvatartásuk és egyébként is túlzsúfoltak a börtönök.

A miniszter hangsúlyozta: a külföldi embercsempészeknek 72 órájuk lesz elhagyni az országot, és szerinte Pintér Sándor szavatolja is azt, hogy ezt megteszik.

Egy nemrég elfogadott kormányrendelet úgynevezett reintegrációs őrizetbe helyezné ezeket az embercsempészeket. Vagyis lényegében szabadon engedi őket, amit Gulyás Gergely szavai is megerősítettek:

„Börtöntúlzsúfoltság van, és ismerjük az ezzel kapcsolatos ügyeket, hogy Strasbourgban így próbálnak újabb pénzeket lehúzni a magyar államról. Tehát helyes döntés, hogy nem kívánjuk a magyar adófizetők pénzén fogva tartani azt a többszáz embercsempészt, akik ma magyar börtönellátást élveznek.”

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az embercsempészeket csak azzal a feltétellel engedik ki a börtönből, hogy 72 órán belül elhagyják Magyarországot. „Nyilvánvaló, hogyha ők itt maradnak, akkor utána újra börtönbe kerülnek, és többet ilyen lehetőségük nem lesz, tehát nem tartom veszélyesnek – az emberi természetet ismerve – azt, hogy sokan próbálnának meg bujkálni Magyarországon úgy, hogy külföldiekről beszélünk, akik ha elhagyják az országot, akkor nem lesznek börtönben” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Demokratikus Koalíció szerint tulajdonképpen amnesztiát kapnak veszélyes bűnözők a határozatnak köszönhetően. „Mi a valós oka annak, hogy nagyjából ezer embert – akik nagyon súlyos bűncselekményt követtek el – egész egyszerűen kiengednek, majd aztán szabadon lófrálhatnak az országban és az Európai Unió területén is?” – tette fel a kérdést Vadai Ágnes.

forrás: szeretlekmagyaroszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?