Egyéb

Karácsony Gergely: a kormány semmibe veszi a saját határozatát a Lánchídra szánt forrás visszatartásával

A határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését – közölte a főpolgármester.

A főpolgármester szerint a kormány semmibe veszi a saját határozatát azzal, hogy nem fizeti ki Budapestnek a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintot.

Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: a kormány ígéretet tett arra, hogy hatmilliárd forinttal „beszáll” a Lánchíd felújításába, de most visszatartja ezt az összeget. A hatmilliárdos összeg „nyilván az összköltségek töredéke, de a város jelenlegi gazdasági helyzetében ennek a pénznek is lenne helye” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, „most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését”.

Arra hivatkoznak ugyanis, hogy a Lánchíd a felújítása alatt nem lehet elzárva 18 hónapnál tovább az autóforgalom elől. „Ezt mi tartjuk is” – írta.

A főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-i határozatának egyik pontjára hivatkozva azt közölte, hogy a végleges forgalmi rendről elég a felújítás végéig dönteni.

Ezt a döntést meghozhatnám én magam is, de sokkal korrektebbnek tartom, hogyha maguk a budapestiek szavazhatják meg, hogy mit tartanak jobb megoldásnak

– fűzte hozzá Karácsony Gergely.

(MTI)


 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?