Egyéb

Méretes drágulásra figyelmeztet a DK: Orbánék újabb súlyos csapást mérnek a magyaroknak

Fidesz-tempó.

 

Az Orbán-kormány koncesszióba adta a Molnak a hulladékkezelés nagy részét, durva díjemelést jelentett be, amelyet a gyártók valószínűleg a termékek árába fognak beépíteni – mutatott rá Kocsis-Cake Olivio közleményében.

Demokratikus Koalíció (DK) környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa szerint nem elég, hogy a lakosságnak nap mint nap szembesülnie kell az Európa-rekorder orbáni inflációval,

további áremelkedések jönnek.

A párt ezért írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz, hogy megtudják: miért a vállalkozások és a fogyasztók számára legdrágább és legkisebb hatékonyságú hulladékgazdálkodási rendszert akarják létrehozni.

Kocsis-Cake szerint az is kérdéses egyelőre hogy Orbánék számoltak-e az intézkedés inflációs hatásaival. A döntés ugyanis az inflációt 3 százalékkal, amíg az élelmiszerinflációt 6 százalékkal növeli úgy, hogy erre az Európai Unió célkitűzéseinek teljesítéséhez semmi szükség nincs.

A DK mindeközben ellencsapásba kezdett: aktivistáik 10 napon át az ország különböző helyszínein várják mindazokat, akik aláírásukkal nyomatékosítanák, hogy támogatják Dobrev Klára és árnyékkormánya törekvéseit az orbáni-infláció letörésére.

A hozzád legközelebb eső DK-s kitelepülés helyszínét >>ITT<< találod, a DK petícióját pedig online is aláírhatod >>IDE<< kattintva.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?