Érdekes, Igaz történetek

Egy édesanya tragikus története, aki a „legcsúnyább nő” lett, hogy megmentse gyermekeit.

Mary Ann Bevan elszenvedte a társadalmi megítélés kemény valóságát. Olyan anya volt, aki elképzelhetetlen áldozatot hozott 4 gyermeke érdekében. Bevan tragikus története tanúságtétel arról, hogy egy anya milyen messzire képes elmenni a gyermekeiért. Ebben a cikkben olvashattok az önzetlen szeretetről, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a történelemben.

 

 

 

Korai élete és rövid életű boldogsága

Az 1874-ben született Mary Ann Kelet-Londonban nőtt fel családjával és 7 testvérével. Miután elvégezte orvosi tanulmányait, ápolónő lett. Később hozzáment Thomas Bevanhoz, és a pár boldog életet élt együtt.

Hogyan lopakodott be a betegség

Házasságkötése után Bevan rendellenes növekedést, arcdeformitást és migrént kezdett tapasztalni. Ezek a tünetek az akromegáliára utalnak, amely a túlzott növekedési hormon okozta rendellenesség. Abban az időben azonban kevéssé ismerték az állapotot.

Ennek eredményeként Bevan megjelenése 5 év alatt drasztikusan megváltozott. Ennek ellenére férje támogatta az 1914-ben bekövetkezett hirtelen agyvérzésben bekövetkezett haláláig, hátrahagyva Bevant és 4 gyermeküket.

Áldozatot hozott gyermekeiért

Ahogy a betegség előrehaladt, Bevan látása kezdett elhomályosulni, és a dolgok egyre nehezebbé váltak számára, mivel a munkáját is elvesztette. Külseje miatt szinte lehetetlenné vált számára, hogy megfelelő munkát találjon, a pénzkeresés pedig komoly küzdelemmé vált.

Amikor semmi sem jött össze, úgy döntött, hogy részt vesz egy „Legcsúnyább nő” versenyen, abban a reményben, hogy a romló külsejéből hasznot húzhat. A 250 versenyzőt legyőzve végül megnyerte a címet és a pénzjutalmat.

Bevan küzdelme kifizetődött.

1920-ban a kor egyik híres showmanje, Samuel W. Gumpertz felvette, hogy részt vegyen a showműsorában. Egészen 1933-ban bekövetkezett haláláig cirkuszokban lépett fel, köztük a Dreamland Circusban, hogy gyermekeit etesse és fizesse a taníttatásukat. Az emberek bámulták őt és 46-os lábát, valamint 25 cm-es kezét.

Bármennyire is tragikus Bevan története, ez a legjobb példa arra, hogy egy anya mit tesz meg a gyermekeiért. Lehet, hogy korábban kiérdemelte a „csúnya” címet, de a történelem egyik legszeretőbb és legszebb anyukájaként emlékeznek rá.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?