Érdekes

12 szokás, ami világossá teszi mindenki számára, hogy szegény családban nőttél fel

Sajnálatos módon nem minden embernek volt ugyanolyan, vagy épp felhőtlen gyermekkora. Egyesek család nélkül, míg mások szegénységben nőttek fel. Persze akadtak, akik jómódú családba születtek és nekik nem kellett semmi rossz dologgal foglalkozniuk viszont jelenlegi cikkünk azokat az embereket veszi górcső alá, akik rossz körülmények közt nevelkedtek. Ha hiszitek ha nem, tanulmányok szerint a beszédből, étkezésből, tevékenységek elvégzéséből ki lehet következtetni, hogy ki az, akinek hányattatott gyermekkora volt, és ki az, akinek nem. Mostani posztunkban összeszedtük azokat a szokásokat, melyek arról árulkodnak, hogy szegény családban nőttél fel.

 

1, Aggódsz az étel miatt

Az élelmiszerekkel illetve a táplálkozással kapcsolatos aggodalmak arról árulkodnak, hogy a családnak korábban voltak már problémái a pénzzel. Általában az ilyen jellegű családokban nevelkedő gyermekek felnőtt korukban túlsúlyosabbak, mivel félnek ételt kidobni, és inkább minden egyes falatot megesznek. Persze ezzel fennáll a veszélye annak, hogy rendszertelenül fognak étkezni.






2, Nem vásárolsz semmi „extrát”

A szegényebb családok nem engedhették meg maguknak, hogy felesleges dolgokat vásároljanak. Csak és kizárólag az élethez nélkülözhetetlen termékeket vették meg maguknak, a többi dolog viszont “luxusnak” minősült számukra. Emiatt a gyermekek több stresszhelyzetet éltek meg. Az ilyen családokban nevelkedett gyermekek felnőtt korukra úgynevezett “késleltetett vásárlásokat” fognak csinálni, ami azt jelenti, hogy néhány napot várnak, mielőtt nagyobb beruházásokba fektetnének.

3, Fillérekért dolgoznak

A munkahely elvesztésétől való irracionális félelem azokra az emberekre jellemző, akik gyerekkorukban azt tapasztalták, hogy csak stabil jövedelemmel lehet túlélni az életet, bármilyen kevés is az.






4, Kapaszkodsz a dolgaidba

A gazdag emberek illetve az értékesítéssel foglalkozó szakemberek nagyon könnyen ki tudják szúrni, ha valakinek nehéz gyerekkora volt, vagy szegény családban nevelkedett. Az ilyen emberek megszállottan ragaszkodnak a dolgaikhoz, de nemcsak ez, hanem a beszédjük, mozgásuk, s étkezésük is sokat árulhat el.

5, A csoda reményben cselekszel

Azoknak az embereknek, akiknek soha nem volt gondjuk a pénzzel, pusztán szórakozásnak tekintik a lottózást és a különböző szerencsejátékokat. Persze örülnek, ha nyernek, de nem sújtja le őket a veszteség, mint egy olyan embert, akinek sokat kellett gyerekként nélkülöznie. A szegény családokban felnőtt emberek a csoda reményében is feladják a szelvényt, hátha ki tudnak törni abból az éltstílusból, amiben élnek.

6, Mindent Te magad csinálsz

Azok a személyek, akik szegénységben nőttek fel rengeteg dolgot képesek egyedül elvégezni. Gondolunk itt például egy zárcserére, csöpögő csaptelepek kicserélésére, különböző javításokra, hajvágásra… stb. Még akkor is így viselkednek, ha életük már nem olyan rossz, mint amit gyerekként megtapasztaltak.

7, Nem dobsz ki semmit

Azok az emberek, akik ismerik a pénzt értékét, szinte semmitől sem szabadulnak meg. Ha például olyan ruháik vannak, amit munkába vagy utcára már nem lehet viselni, azonnal leselejtezik otthoni munkás vagy ahogy sokan hívják “játszós” ruhának. Ha már arra sem alkalmas, akkor különböző rongyokat vágnak belőlük, ami alkalmas lesz bizonyos tárgyak törlésére.

8, Pénz helyett időt pazarolsz

A szegénység egyik legjellemzőbb védjegye, hogy azt gondolod a pénz értékesebb, mint az idő. Ennek eredményeként képes vagy a buszmegállóban fagyoskodni a következő járatig ahelyett, hogy mondjuk taxit hívnál. Órákon át képes vagy különböző szórólapokat, reklámújságokat bújni, hogy mindent olcsóbban és akciósan tudj megvásárolni.

9, Pánik a pénztárnál

A szegénységben felnőtt emberek tele vannak szorongással és félelemmel, mikor egy szupermarket kasszájához érnek. Még abban az esetben is idegesek, ha tudják, hogy lapul elég pénz a tárcájukban. Ez annak tudható be, hogy gyerekként sokszor tapasztalták, hogy szüleiknek nem volt elegendő pénze kifizetni a kiválasztott élelmiszereket a boltokban.

10, Részletfizetés

Bizony nagyon sok ember fél a jövőtől ebből kifolyólag pedig még akkor is a részletfizetést választják, ha amúgy lenne pénzük egy termék teljes összegét kifizetni. Ezt azért teszik mert kevésbé ijesztő számukra több kisebb összeget kiadni, mint egy nagyot egyszerre.






11, Nem mész orvoshoz

A szegénységben felnőtt emberek úgy érzik, hogy egészségük kevésbé értékes, mint a pénz. Az ilyen személyeknek gyakran vannak fogászati problémáik mert pszichológiailag nem képesek annyi pénzt elkölteni a fogorvosra, viszont félelmeik miatt az ingyenes, körzetis fogorvoshoz sem mennek el.

12, Félelmet érzel

Rossz múltra utal, ha nem vagy képes mélyen aludni, nem bízol senkiben és tüzetesen követed a napirendedet. Ezt általában azok az emberek csinálják, akik szegény családból származnak. Rossz szokás még az ajándékok elutasítása is, mondván túl drága és nem érdemled meg.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?