Érdekes

Egy diagnosztizált szociopata, aki nyíltan beszél a betegségéről. Ezek a tünetek mindenkit elárulnak

 

 

 

Mik a tünetek?

Az érzelmek hevében gyakran előfordul, hogy viselkedése alapján szociopatának bélyegezzük azt, akivel vitatkozunk. Valószínűleg a legtöbben egyetértünk abban, hogy ez érzéketlen, megbélyegző és gyakran helytelen.

Azok az emberek, akiknél ezt a betegséget diagnosztizálták, számos olyan sajátos problémával küzdenek, amelyekkel az illető talán nem is tudja, hogyan küzdjön. A LadBible weboldal nemrég tette közzé egy olyan férfi történetét, akinél ezt a betegséget diagnosztizálták.

Szociopata az, aki antiszociális személyiségzavarban szenved, és a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat leírása szerint ezek az emberek „általában manipulatívak, hazugok, gátlástalanok és nem törődnek mások érzéseivel“.

A diagnosztizált szociopata Greg számos kérdésre válaszolt, amellett, hogy leírta a zavarral kapcsolatos tapasztalatait. A diagnózist 21 vagy 22 éves korában állították fel nála. Ma, 33 évesen úgy értékelte, hogy a szociopata az, aki „nincs tekintettel sem önmagára, sem más emberekre“.

„Valószínűleg a börtönben történt ébredés volt az első jel“ – mondta, amikor megkérdezték tőle, mikor tudatosult benne először, hogy szociopata lehet. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat úgy véli, hogy „a bűnözői magatartás az antiszociális személyiségzavar egyik fő jellemzője“.

„Több bűncselekményt is elkövettem. A rossz szokásaim támogatására drogokat használtam és árultam. Emellett már többször loptam szupermarketekben“. Végezetül hozzátette, hogy 2011 óta nem követett el „súlyos bűncselekményeket“, és „felhagyott a lopással“ és a “ felelőtlen vezetéssel“.

Az alábbi képen láthatjuk azokat a tüneteket, amelyeket az ebben a személyiségzavarban szenvedő embereknél jelentkeznek. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szerint, ha ezek közül legalább 3 érvényes rád is, akkor érdemes fokozott éberséget tanúsítanod ezzel kapcsolatban.

 




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?