Belföld

Mi lesz itt? Sorban oktatják ki Orbán Viktort a papok!

Egy magát kereszténynek valló politikusnak még inkább tilos a lopás, vagy a feleség megcsalása! – üzente egy püspök. Nem kell sokat találgatni, kinek.

Mi történt itt? Két napon belül már a második pap oktatta ki Orbán Viktort kereszténységből! Először – mint azt mi is megírtuk – Böjte Csaba ferences rendi szerzetes üzent a miniszterelnöknek, hogy miközben harcolunk mindenki ellen, a kereszténység célja nem a legyőzés, hanem az integráció és az evangelizáció. Most pedig Fabinyi Tamás evangelikus püspök jelentette ki a Magyar Hangnak, hogy

NEM A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁVAL VAN A PROBLÉMA, HANEM A POLITIKAI KERESZTÉNYSÉGGEL.

hvg.hu által szemlézett interjúban a püspök részletesen kifejtette: ez alatt azt érti, „amikor valaki a kereszténységre hivatkozva, azt felhasználva fogalmaz meg politikai üzeneteket. Vagy amikor valaki a szószékről prédikálva pártpolitikai üzeneteket fogalmaz meg”. Fabinyi Tamás úgy véli,


EGY POLITIKUSNAK NEM KELLENE A BIBLIÁVAL VAGY A TÍZPARANCSOLATTAL PÉLDÁLÓZNI,

mert az csak a hívő keresztények számára parancsértékű.

 

Majd ezt követően egy szóbeli atombombával felérő üzenetet küldött azoknak a politikusoknak, akik úton-útfélen a kereszténységre hivatkoznak. A püspök ugyanis szó szerint ezt mondta:

„EGY MAGÁT KERESZTÉNYNEK VALLÓ POLITIKUSNAK MÉG INKÁBB TILOS A LOPÁS, A SIKKASZTÁS, FELESÉGÉNEK MEGCSALÁSA, MINT A TÖBBIEKNEK.”

Amikor arról kérdezték, hogy az állam szeretné-e pénzzel és más támogatásokkal befolyásolni az egyházakat, Fabinyi Tamás azt válaszolta hangsúlyozottan csak saját maga, illetve az evangélikus egyház nevében:

„BEFOLYÁSOLÁSI SZÁNDÉK LEHET, HOGY VAN, DE NEKÜNK EBBEN NEM KELL PARTNERNEK LENNI.”

A püspök azt is kijelentette: örömtelinek tartja, ahogyan a kormány a család- vagy a nemzetpolitikával foglalkozik, de például

AZ ISKOLAI HITOKTATÁS KÖTELEZŐVÉ TÉTELÉVEL AZT SIKERÜLT ELÉRNI, HOGY KEVESEBB FIATAL JÁR TEMPLOMBA,

de a tanárok helyzetéről és a menekültügyről is máshogyan gondolkozik ő, mint a kormány. A püspök azt is világossá tette, hogy egyházát nem igazán kedveli a Fidesz-kormány.  „Akkor tapasztalok furcsaságokat, amikor év végén az egyházi beruházásokra nyújtott egyedi támogatások listáját tekintem át. Látok kivételezetteket, mi finoman szólva nem vagyunk közöttük.”

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?