Belföld, Film, Hírek

Egy korszak vége: lebontották a Barátok közt díszletét – Mi lesz az ikonikus kellékek sorsa?

Végérvényesen oda a Rózsa bisztró, Novák Laci kisboltja és dr. Balogh Nóra irodája is: lebontották a Barátok közt díszletét – értesült a Blikk.

 

 

 

 


Az RTL Klub huszonhárom évig tartó, ikonikus szappanoperájának utolsó részeit idén tavasszal forgatták le, azóta pedig a korábban kellékekkel, díszlettel, jelmezekkel teli stúdió is kiürült, most leginkább egy raktárra hasonlít.

De vajon mi lett a sorsa az olykor akár legendássá lett tárgyaknak vagy ruhadaraboknak, amelyet akár Szőke Zoltán Berényi Miklósként, Várkonyi András Vili bácsiként vagy Rékasi Károly Bartha Zsoltként használt, viselt hosszú évekig és eggyé vált velük?

A Barátok közt forgatása két hónapja véget ért / Fotó: RTL Klub
A Barátok közt forgatása két hónapja véget ért / Fotó: RTL Klub

A Blikk információ szerint egy részének máris új otthona van, a forgatás után ugyanis nemcsak a jelenlegi stábtagok, de a volt szereplők is megkaptak ajándékba néhány, számukra fontos és emlékezetes darabot a produkciótól.

Ezen felül sok minden került egy olyan céghez is, amely magyarországi filmes forgatásokra biztosít jelmezeket, díszleteket és kellé­keket.

Varga Iza egy festményt vihetett haza ajándékba
Varga Iza egy festményt vihetett haza ajándékba

– Én például megkaptam a cipőimet, hiszen ki más hordana 48-as lábbeliket – árulta el Várkonyi András.

A Blikknek pedig nemrég a sorozatból három éve távozó Józan László is elárulta, hogy ugyan a végén már nem volt része a csapatnak, neki is kimentettek egy, a szívéhez közel álló tárgyat emlékbe.

Novák Laci (Tihanyi Tóth Csaba) boltja ma már lapra szerelve áll egy raktárban /Fotó: RTL Klub
Novák Laci (Tihanyi Tóth Csaba) boltja ma már lapra szerelve áll egy raktárban /Fotó: RTL Klub

Természetesen azonban van olyan, amit pénzzé tesznek, a kreatív producer, Ondruss Ilona a Fókusznak korábban utalt arra, hogy készülnek egy jótékonysági árveréssel.

– Tervezés alatt áll, hogy ilyen formán adjunk el ikonikussá vált darabokat – erősítette meg lapunknak ezt a tervet a produkció sajtóosztálya, ahonnan azt is megtudtuk, a díszletet valóban lebontották.

– Mivel a forgatás két hónapja befejeződött, ezekre már nincs szükség. Sok minden került raktárba és folyik az egyeztetés arról, hogy mit hogyan hasznosítunk, esetleg felhasználja-e egy következő produkció vagy eladjuk őket – tette hozzá a Barátok közt munkatársa érdeklődésünkre.

A filmes szakember szerint azonban hiába készülnek eladni alapdarabokat, a Barátok közttel kapcsolatos tárgyak csak a legfanatikusabb rajongóknak jelenthetnek sokat.

– Az RTL Klub szerintem nem használta ki kellően a sorozat népszerűségét, nem épített erre még az elején sem, a kötelező feliratos pólón, bögrén és tollon túl nem mentek. Pedig ez hatalmas üzlet tud lenni, a Jóbarátok legendás kanapéjának replikájából például rengeteget adnak el – árulta el Dudás Viktor filmszakértő.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?