Celeb / Híresség

Közreműködéssel próbál pénzhez jutni a Fekete Vonat rappere: félmillió forintot kér egy dalért Beat

500 ezer forintért árulja a tehetségét a munkásszállón élő Beat. Külföldön bevett szokás az együttműködés pénzért, de Magyarországon ez nem túl jellemző, és még a nagy sztárok sem igazán várnak anyagi ellenszolgáltatást a közös munkáért.

 

 

 

A Fekete Vonattal egykor kaszáló rapper januárban maga mesélte el a Blikknek, hogy tavaly télen munkásszállóra kényszerült, ahonnan azóta sem tudott szabadulni. Nemrég pedig a barátai, ismerősei erősítették meg, hogy tőlük kunyerál pénzt szállásra, ételre és cigarettára.

Úgy tűnik, Beat azóta is új kereseti lehetőségen törte a fejét, ugyanis nemrég a közösségi oldalán a zenésztársaihoz fordult: félmillió forintot kér a közreműködésért vagy dalírásért.

Ezt azoknak üzenném, akik közreműködni szeretnének velem, vagy dalt íratni. Félmillió forint az ára. Tehát ha nincs minimum ötszázezer forintod erre a célra, ne is írj rám. Valószínű, hogy sokan nem fognak felkérni, de oltani sem

– írta Beat, az ismerősei között pedig többen is osztották a véleményét.

Egy, a neve elhallgatását kérő szakértő szerint ez külföldön bevett szokás.

– Rengeteg olyan neves előadó van a világon, aki a megfelelő anyagi fedezet ellenében bárkivel közreműködik. Ilyen volt például Snoop Dogg is. Ha dalt is ír, a nevét adja hozzá, szerintem azzal semmi probléma nincsen. Egy kevésbé ismert, feltörekvő előadó karrierjét ez fellendítheti, lehet az ugródeszka, hogy jó nevű, tehetséges előadóval dolgozik közösen – árulta el a szakember, aki hozzátette: Magyarországon a showbiznisz mindezt nem tartja annyira elfogadottnak.

– Ez nem egy ördögtől való dolog, külföldön működik. Persze, más az, ha baráti kapcsolat van két előadó között – szögezte le a szakmabeli.

Király Viktor sikeres előadóként régóta a hazai popszakma kikerülhetetlen arca. Bevallása szerint ő inkább a személyes kapcsolataira épít.

Mindenki másképpen csinálja, de én még nem tapasztaltam ilyet a szakmán belül, értem se fizetett még senki, és én sem fizettem soha együttműködésért. Szerintem a hosszútávú munkakapcsolatnál nem az anyagi haszont nézi az előadó. Ezek az együttműködések inkább baráti alapúak, s az a jó, ha megvan az összhang

– nyilatkozta a Blikknek Király Viktor, aki rendszeresen zenél együtt például Young G Bécivel, de van közös dala Majkával, Curtisszel és Radics Gigivel is.

Burai Krisztián rengetegszer dolgozik neves zenészekkel, énekesekkel, akik között akad feltörekvő tehetség is, de nem fogad el pénzt az együttműködésért.

– Hallottam már ilyenről. Magyarországon minden eladó, az ember büszkesége is. Van, hogy nem jönnek ki úgy a számok, és az előadó így próbál pénzt csinálni. Nálam ilyen nincs. Ha valakinek segítek, nem a pénzért csinálom. Megadom a lehetőséget, és majd az univerzumtól visszakapom. Megkaptam a tehetséget, és próbálom másoknak is átadni, nem élek vele vissza – szögezte le Burai Krisztián.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?