Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Irány a börtön, elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét: „Vártam, hogy legalább megvizsgáljanak, de erre esélyt sem adtak”

Elutasította a bíróság Galambos Lajcsi azon kérelmét, amellyel a börtönbe vonulását szerette volna elhalasztani: az igazságügyi orvosszakértő csak részben látta indokoltnak a közvetlen életveszélyre való hivatkozást. Úgy tűnik, a mulatós sztár mégsem úszhatja meg a büntetést.

 

 

 

Mint ismert, Lajcsit a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a „parkettás”-nak becézett kecskeméti börtönben. A bevonulás azonban elmaradt, mivel a trombitaművész a megromlott egészségi állapota miatt kérelmezte a büntetés végrehajtásának elhalasztását.

Nos, a Budapest Környéki Törvényszék tegnap közleményben tudatta: elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság, a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – írták a közleményben.

Lajcsi és ügyvédje Hajdú Péter műsorának felvételén reagáltak a történtekre: mindez péntek este 19 órától lesz látható a Frizbi TV YouTube-csatornán.

– A bíróság kirendelte az orvosszakértőt, aki szakkonzulenst is bevont maga mellé, mielőtt döntést hozott. A szakértői véleményt aztán beadták a bíróságnak, onnan pedig tovább küldték a büntetés-végrehajtásnak. Ebben azt fogalmazták meg, hogy a közvetlen életveszélyes állapot fennállását csak részben látják igazoltnak, és véleményük szerint ügyfelem betegsége a büntetés-végrehajtás keretein belül is kezelhető és orvosolható – mondta a felvételen dr. Csontos Zsolt ügyvéd. – Ez nem jogerős döntés, és természetesen fellebbezést nyújtunk be ellene. Ennek legfontosabb oka, hogy a szakértői vélemény személyes vizsgálat nélkül, a korábbi orvosi vizsgálatok eredményein alapulva született.

Lajcsit leginkább ez bosszantja.

– Vártam, hogy legalább megjelenhessek valaki előtt és megvizsgáljanak, de erre esélyt sem adtak. Néhány nap alatt, gyorsított eljárásban hozták meg ezt a döntést. Magánnyomozókat béreltünk fel, hogy találjanak olyan tanúkat, akiket a bírósági eljárás alatt nem hallgattak meg, és számomra kedvező lenne a vallomásuk – mondta a mulatós sztár. – Merthogy dolgozunk a perújításon is, ahhoz pedig olyan új bizonyítékokat szükséges bemutatni, amelyek alapján vagy felmentés születik az ügyemben, vagy sokkal enyhébb ítélet. Ha nem tudunk ilyen bizonyítékokat találni, felteszem a kezem, és megyek, ahová mennem kell… akár a bitófa alá is.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?