Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Döntött a bíróság: elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét

Elutasította a bíróság Galambos Lajcsi halasztási kérelmét. Úgy tűnik, a zenész mégsem ússza meg a börtönt.

 

 

 

Ahogy arról a Blikk beszámolt, Galambos Lajost a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a „parkettás”-nak becézett kecskeméti börtönben.

A kijelölt napon a börtön kapujában várakozó lelkes újságíróknak azonban csalódniuk kellett, ugyanis a művész „fellépése” elmaradt. Mint kiderült, Galambos már hetekkel előtte kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását.

Az ok pedig az volt, hogy Lajcsi egy ideje egészségi problémákkal küzd. Hogy mennyire komolyak a fulladásos rohamai, azt bizonyította, hogy nem kellett megkezdenie a börtönbüntetését a kijelölt napon.

Ám a Budapest Környéki Törvényszék most közleményben tudatta: elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét.

„A másodfokú, jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt a védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság, a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – írták a közleményben.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?