Belföld, Hírek

Megszólalt a rendőrgyilkos: “Általában tiszta a lelkiismeretem”

Megszólalt a Borsnak az a férfi, Sz. Szilárd, aki csütörtök este késsel meggyilkolt egy 29 éves budapesti rendőrt. A kórházban természetesen hatalmas a rendőrségi készültség.

 

 

 

Rendőrautók sorakoznak az egyik fővárosi kórház traumatológiája előtt.

 Ez annak köszönhető, hogy itt őrizik azt a férfit, aki halálosan megsebesítette Baumann Péter rendőrt. 

Sz. Szilárd, rendőrgyilkosság
Sz. Szilárd halálra késelt egy rendőrt

A gyilkost, Sz. Szilárdot az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben. A férfi tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte újságírónkat. Mikor a Bors megkérdezte tőle, hogy helytálló-e az a hír, hogy a lábonlövése miatt amputálni kellett a végtagját,  mosolyogva mutatta, hogy megvan mindkét lába, azokat csupán kötés borítja. 

Feltették neki a kérdést, hogy a január 12-i események után, és azok ismeretében, hogy ember az életét vesztette, tiszta-e a lelkiismerete. A férfi ezt válaszolta: 

Általában tiszta a lelkiismeretem!

Itt véget is ért a beszélgetés, mert a rendőrök megkérték a Bors munkatársait, hogy hagyjuk el a helyszínt.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Ebben a XI. kerületi házban sebesített meg 3 rendőrt késével Sz.Szilárd. Az egyik rendőr elhunyt Fotó: Markovics Gábor

A tettesről annyit lehet tudni, hogy büntetett előéletű. Mint az ügyészség közölte: korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, cselekményét garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Szilárd késelt, majd menekült

Csütörtök este érkezett a bejelentés, hogy a XI. kerületben, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A férfi a kiérkező egyenruhásokra is rátámadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, ezután elfogták. A mentősök mind a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték, azonban az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.  ​A rendőrre pénteken emlékeztek meg kollégái és az újbudaiak.

forrás: borsonline.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?