Belföld

Egy 73 méter hosszú, 36 milliárd forintos luxusjachtot rendelt egy titokzatos magyar ügyfél

Azt nem tudni, kihez kerül majd az elképesztő hajó.

 

 

 

Egy 73 méter hosszú, nagyjából 100 millió dollárba (36 milliárd forintba) kerülő 73steel típusú jachtra adott le rendelést a Sanlorenzo nevű cégnél egy titokzatos magyarországi ügyfél néhány hónappal ezelőtt – értesült a VSquare egy megbízható üzleti forrásból. A megrendelő 2028-ban juthat hozzá a luxushajóhoz. A Sanlorenzo név onnan lehet ismerős, hogy ez a hajóépítő cég gyártotta a 62 méter hosszú, 75 millió dollár (27 milliárd forint) értékű Rose D’Ort is, amelynek fedélzetén tavaly nyáron Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát fotózták le.

Korábban kiderült, hogy az előző Sanlorenzo-hajót a Mészároshoz köthető MBH Bankcsoport lízingfinanszírozásával vásárolták meg. A VSquare kereste a Sanlorenzót, de nem kaptak választ, így egyelőre azt sem tudni, valóban készül-e magyar megrendelésre egy 73steel hajó. A lap kereste továbbá az MBH-t is, de a bank csak annyit közölt, hogy banktitok miatt nem tud nyilatkozni az ügyfelekkel kapcsolatos kérdésekről.

A gyártó honlapján találni néhány látványtervet a készülő luxusjachtról.

A Direkt36-nál úgy becslik a Forbes gazdaglistái alapján, hogy csak a magyar vagyonosok top 7-je engedhet meg magának ilyen beruházást, ami egyébként nem túl jó befektetés, ezek a hajók ugyanis rendkívül gyorsan veszítenek az értékükből, nem szólva az óriási fenntartási költségükről.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?