Celeb / Híresség, Érdekes, Film

12 színész, aki olyan jól játszotta el ikonikus szerepét, hogy alig ismertük fel más filmben

Nehéz volt elfogadni Daniel Radcliffe-et a Harry Potteren kívül más szerepben, ahogyan furcsa volt látni Tobey Maguire-t Peter Parker szerepén kívül más bőrébe bújva. És biztosan nekik is furcsa volt. Az igazság azonban az, hogy a színészek mindig keresik a kihívásokat, és szívesen hagyják maguk mögött azokat a szerepeket, amelyek híressé tették őket. Cikkünkben világhírű színészeket láthatsz híres és kevésbé ismert szerepeikben.

 

 

 

1. James McAvoy

2005-ben a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című filmben játszotta Tumnus urat. Jobban meg kell nézni ahhoz, hogy felismerjük a skót színészt a különleges jelmezében. Az X-Menben Xavier professzor karakterét magára öltve kevésbé feltűnő a külseje. Érdekesség, hogy a színész a szerep kedvéért leborotválta a haját.

2. Freddie Highmore

Az ártatlan kisfiú, aki megtalálta az aranyjegyet Wonka egyik csokoládéjában, Freddie Highmore volt. Először Johnny Depp ajánlotta Tim Burtonnek, hogy nézze meg a fiút, mivel őt már meggyőzte az Én, Pán Péter című filmben nyújtott alakításával. A Bates Motelben már felnőve láthatjuk makulátlan külsővel és vonásokkal.

3. Logan Lerman

Pillangó-hatás című filmben ő játszotta a 7 éves Evant, a Percy Jackson-filmekben pedig már főszereplőként látható. A két film között 9 év telt el, és ahogyan láthatjuk is: az egyik képen még gyerek, a másikon már felnőtt a színész.


4. Henry Thomas

Az E. T., a földönkívüli című filmben Elliottot, a magányos, 9 éves kisfiút, aki barátságot köt egy idegennel, Henry Thomas alakította. A Hill-ház szelleme című Netflixes horrorsorozatban Hugh Crain bőrébe bújt, aki feleségével és 5 gyermekével együtt paranormális jelenségeket tapasztalt egy egészen különleges házban. A két film között 36 év telt el.

5. Christopher Lloyd

Ki gondolná, hogy az Addams Family – A galád család rémisztő Fester bácsija ugyanaz, mint a Vissza a jövőbe Dr. Emmett Brownja? Azért, ha összehasonlítod a fotókat, rábukkansz Christopher Lloyd jellegzetes vonásaira.

6. Joseph Mazzello

Futott a dinoszauruszok elől, és volt a Queen basszusgitárosa is, hiszen játszott a Jurassic Parkban és ő alakította John Deacont a Bohém rapszódiában. A való életben az 1983-ban született Joseph Mazzello színész, forgatókönyvíró és rendező.

7. Max Thieriot

Gorilla bácsi lázadó tinédzsere, aki úgy néz ki, mint egy bajkeverő, de igazából a színház és a zenés vígjátékok szerelmese, nem más, mint Max Thieriot. 15 esztendős volt, mikor szerepet kapott a Vin Diesel főszereplésével készült filmben. A Bates Motelben Dylan Massett, Norman féltestvére sem más, mint Thieriot.

8. Sarah Jessica Parker

Egy másik remek példa arra, mikor a mozi és a sminkesek csodát műveltek. A Hókusz pókusz című filmben a 3 boszorkány közül a legfiatalabb az igazából gyönyörű színésznő, Sarah Jessica Parker. Csak nagyon kevesen ismerték fel ebben a klasszikus Disney-filmben.

9. Elle Fanning

Az Eddie Murphy főszereplésével készült Oviapu című filmben rengeteg gyerek van. De ott van köztük a mindig szerepelni vágyó, szőke kislány is, aki nem más, mint Elle Fanning. A színésznőt azóta olyan filmekben láthattuk, mint a Super 8 és a Demóna.

 

 

 

 

 

10. Andrew Lincoln

Az Igazából szerelemben több történet és szerelmi szál fonódik össze. Az egyik főbb szerepet a fiatal Andrew Lincoln játszotta, aki Rick Grimes seriffként egy zombiapokalipszis ellen is harcol a The Walking Deadben.

11. Lisa Edelstein

Lisa Cuddyt alakította a Doktor House-ban, de korábban már láthattuk az Oviapu című filmben is. Ő játszotta az ovi egyik legrosszcsontabb gyerekének, Crispinnek az anyukáját.

12. Pam Ferris

Matilda, a kiskorú boszorkány című film felejthetetlen iskolaigazgatóját, Ms. Trunchbullt az 1948-ban, Németországban született Pam Ferris alakította. De láthattuk őt a Harry Potter és az azkabani fogolyban Marge Dursley-ként is. Mindkét karakter egyformán tele volt gonoszsággal, de Matilda és Harry is megtanították neki a leckét.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?