Életmód, Érdekes

A gyerekei helyett a kutyáira hagyja egymilliárd forintos vagyonát egy idős nő

Egy idős kínai asszony úgy döntött, hogy 2,8 millió dolláros – 990 millió forintos – vagyonát felnőtt gyermekei helyett a macskáira és a kutyáira hagyja.

 

 

 

A sanghaji nő azért változtatta meg végrendeletét, mert gyermekei állítólag elhanyagolták őt idős korában, míg háziállatai társaságot nyújtottak neki. A hagyaték kezelőjeként egy helyi állatorvosi klinikát jelölt meg, mivel Kínában az állatok nem örökölthetnek – írta az Independent.

Liu asszony pontos életkora nem tisztázott, a kínai cikkekben „idős nőként” emlegették. Egy illetékes azt mondta a hírügynökségeknek, hogy „vannak alternatívák a kérdés megoldására”.

„Liu jelenlegi végrendelete az egyik lehetőség: azt tanácsoltuk neki, hogy nevezzen ki egy olyan személyt, akiben megbízik, hogy felügyelje az állatklinikát, hogy biztosítsa a háziállatok megfelelő ellátását” – tette hozzá.

Nem ez az első ilyen eset: Leona Helmsley szállodamágnás 2007-ben bekövetkezett halálakor 12 millió dollárt hagyott egy vagyonkezelői alapban, hogy Trouble kutyája a lehető legjobb ellátást kapja élete végéig.

forrás: origo.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?