Celeb / Híresség, Érdekes

10 híresség, aki nem akar anyagias és elkényeztetett gyerekeket nevelni

Ezüstkanállal a szánkban születni álomszerűnek tűnik. De hosszú távon a vagyonból adódó előnyök a visszájukra fordulhatnak. Ha mindenünk megvan, amit csak szeretnénk, az megfoszt attól az eufóriától, amit a saját sikereink miatt érezhetnénk. Ezt pedig senki sem tudja jobban azoknál a sztároknál, akik keményen megdolgoztak azért, hogy sikeressé váljanak. Éppen ezért sokan vannak köztük, akik szilárdan elhatározták, hogy a gyerekeiket a luxus helyett a kitartás felé irányítják. Csak csodálni lehet azokat a világsztárokat, akik nem felejtették el, honnan jöttek, és értékrendjükben sem rugaszkodtak el a földtől. A következő híres emberek a gyermekeiket is a fegyelemre és a kemény munkára tanítják, hogy később sikeressé válhassanak.

 

 

 

1. Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick

Parker és Broderick egy fiú és két lány szülei. Az 57 éves színésznő átlagos, szorgalmasan dolgozó családban nőtt fel, sosem volt elkényeztetve, sőt, még “szomjazott is a figyelemre” gyerekkorában, ahogy fogalmazott.

Bár az élete azóta óriásit változott, Parker egyszer egy interjúban elmesélte, hogy fia csakis használt ruhákban jár, amiket az idősebb unokatestvéreitől kap. Hozzátette azt is: “Nem hiszem, hogy valaha is vettem neki ruhát. Cipőt veszek, mert mindenkinek a lába más.”

2. Julia Robert és Daniel Moder

Már 20 éve házasok, és 3 gyermekük van. Roberts a szülőségről azt mondta: “Semmi sem erősebb a szelídségnél.”

“Szerintem sokan összetévesztik a feltétel nélküli szeretetet az elkényeztetéssel.” Elmondta, hogy náluk nem ez a helyzet. “Ezt a gyerekeink tanúsítani tudják.”

3. Ashton Kutcher és Mila Kunis

Mindketten szegény családban nőttek fel. Úgy tűnik, éppen ezért nagyon óvatosak két gyermekük nevelésével, ügyelnek arra, hogy ne kényeztessék el őket akkor sem, ha most már megtehetnék.

A színésznő elmondta, hogy nevelési filozófiájában az egyik legfontosabb az volt, hogy már egészen kiskorukban elmagyarázta a gyerekeknek, hogy “Anyának és apának van pénze, de nektek nincs. Ti nagyon szegények vagytok, és nincsen semmitek. Anya és apa az, akinek van bankszámlája.”


4. Bill Gates

Az egyik leggazdagabb ember a világon, de világossá tette, hogy esze ágában sincs a gyerekeit elhalmozni minden jóval. Szerinte azok a gyerekek, akik nagy vagyont örökölnek és nem dolgoznak meg a pénzért, nem jutnak sokra az életben. Az ő gyerekei a vagyonának csak viszonylag kis részét fogják megkapni a halála után, nehogy a jövőben semmirekellőkké váljanak.

5. Sting

A 70 éves énekes az egyik leggazdagabb brit zenész. Ennek ellenére azt mondta: “Természetesen nem akarom rájuk hagyni a vagyonomat, hogy teherként nehezedjen rájuk.” Kifejtette, hogy ennek a döntésének az az oka, hogy szeretné a gyerekeit munkára késztetni. Hozzátette: “A gyerekeim ritkán kérnek tőlem valamit, és ezt nagyra értékelem, tisztelem bennük.”

6. Marie Osmond

A 62 éves énekesnő elmesélte, hogy a pénz, amit karrierje során keresett, nem fog a gyerekeire szállni. “Ha rájuk hagyod a vagyonodat, azzal a legnagyobb ajándékot veszed el tőlük: a munkavégzésre való képességet.”

7. Gordon Ramsay

Az 55 éves sztárséfnek 5 gyermeke van, és kategorikusan elzárkózik attól, hogy elkényeztesse őket. Nem engedi meg nekik, hogy a luxuséttermeiben egyenek, és a zsebpénzükért is meg kell dolgozniuk. A repülőn pedig a turistaosztályon utaznak. “Nem utazhatnak velünk az első osztályon. Mivel még sehol nem dolgoztak, ezt elég nehezen engedhetnék meg maguknak.”

 

 

 

 

8. Simon Cowell

A 62 éves tévés személyiségnek egy 8 éves fia van. “Nem hiszek az öröklésben. Valakire fogom hagyni a vagyonom. Talán valamilyen jótékonysági szervezetre, például amelyik gyerekekkel vagy kutyákkal foglalkozik.”

9. Elton John

Elton John és férje 9 éves ikreket nevelnek. Bár ő korunk egyik élő legendája, elmondta, hogy a gyerekek nem részesülnek majd a vagyonából. “Az alapvető dolgokat leszámítva mindenre maguknak kell megkeresniük a pénzt.”

Elmesélte azt is, hogy mióta gyerekei vannak, egészen megváltozott az életszemlélete. “Megtanultam, hogy az élet legegyszerűbb dolgai – például együtt tölteni pár percet velük – többet érnek minden festménynél, háznál vagy toplistánál.”

10. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan

A médiamágnás, akinek a vagyona jelenleg 57,7 milliárd dollárt tesz ki, és a felesége a Facebook-részvényeik 99%-át nem a két gyermekükre fogják hagyni, hanem eladományozzák. Céljuk, hogy “mindazoknak az életminőségét javítsák, akik a világra jönnek, ne csak azokét, akik már itt vannak”.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?