Állat, Érdekes

Mi a különbség a méh és a darázs között?

Méh vagy darázs? Kiránduláskor vagy fagyizás közben gyakran megkörnyékeznek bennünket ezek a sárga hivatlan vendégek, de annyira sok a közös vonás bennük, hogy nehezen tudjuk megkülönböztetni őket. Néhány dologban azonban különböznek. Hogyan különböztethetjük meg őket?

 

 

 

 

 




Méhek

Mintegy ezer fajtájuk ismert, ők állítják elő a mézet. Kítűnő beporozók. Nagyon barátságosak. Csak egyszer tud megcsípni.

Kecskedarázs

A kajádat vagy a cukros üdítődet akarja, és meg is harcol veled érte. Soha nem hagy békén. Csak szórakozásból fog megcsípni.

Dongó

Ő is egész jól beporozza a dolgokat. Olyan dagadt, hogy elvileg nem is lehetne képes a repülésre. Hagyja, hogy megsimogasd anélkül, hogy ideges lenne. Valójában ez egy repülő panda.

Lódarázs

Félelmetesen néz ki, de csak akkor támad, ha provokálod. A csípése fáj, mint az állat. Meg fog kergetni, ha felé csapsz. Fogalma sincs róla, hogy mi az a privát tér.

 

 




 

 

Zengőlégy

Sárga csíkos egyenruhát visel, hogy megijesszen. Valójában nem tud csinálni veled semmit. Mezőkön szokott lógni. Követni fog Téged, ha megkedvel.

Kabócaölő darázs

Úgy néz ki, mint a sátán rémálma. Kizárólag kabócákat eszik. Megcsíphet, de általában nem fog. Akkor is félelmetes.

Erdei méh

Úgy tesz, mintha ő lenne a legkeményebb gyerek de valójában nem tud bántani Téged. Fogalma sincs, hogy mi az az üveg. A kerítésedben él. Aggresszívan röpköd, hogy megpróbáljon elijeszteni.

Lopódarázs

A pókon kívül szinte soha nem csíp meg semmit. A földben épít fészket. Pókokat halmoz fel az említett fészekben. Ő a legmenőbb kinézetű darázs.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?