Celeb / Híresség

Mit keres Gáspár Győző Áder János mellett? Ezért pózolt a showman a korábbi államfővel

A Blikk informátora szerint a Fideszben mindenki tudja, kivel fotózkodhat.

 

 

 

Komolyan veszi a Fidesszel való együttműködést Gáspár Győző, a showman a napokban már együtt fotózkodott Áder János korábbi köztársasági elnökkel.

Mint megírtuk, Gáspár győző jelen volt a Civil Összefogás Fórumának múlt heti díjátadóján, ahol Áder János és felesége társaságában kapták lencsevégre. Az eseményen egyébként a Szellemi Honvédő díjakat adták át. Az egykori showman soha nem titkolta, hogy a Fidesz-szavazók bázisát erősíti, sőt nem is olyan rég már azt hangoztatta, hogy akár háborúba menne és életét adná Orbán Viktor kormányfőért. Mindenkit megdöbbentve idén márciusban a Békemenet első sorában is ott menetelt, hitet téve a Fidesz mellett.

Az elmúlt években egyébként Orbán is szívesen mutatkozott népszerű tévés személyiségekkel, zenészekkel vagy sportolókkalSzijjártó Péter külügyminiszter is többször osztott már meg közös képet neves futballistákkal.

Áder Jánosra viszont ez nem volt különösebben jellemző, az említett közös fotón sem tűnt túl barátságosnak.

– A Fideszben nincsenek direktívák, senkit nem korlátoznak abban, hogy kivel mutatkozik, kivel készül közös fotó. A politikusok általában vannak olyan éleslátók, hogy tudjanak ebben a kérdésben dönteni, senkinek sem kell erről előzetesen konzultálni – mondta el a Blikk kérdésére a párt vezetéséhez közelálló, névtelenséget kérő forrásunk.

Áder János nyilvánvalóan nem kezdeményezte egy ilyen kép elkészítését, de a Fidesz egy néppárt, ilyen rendezvényen a szimpatizánsok is részt vehetnek, ha valaki kér egy közös fotót, nyilván nem fogja elutasítani

– tette hozzá a Blikk informátora.

A Blikk megkereste Gáspár Győzőt, is, szerette volna megtudakolni, miként került a rendezvényre, milyen apropóból készült a közös fotó a volt államfővel. A tévés celebet nem érték utol. A Blikk úgy tudja, egy Nógrád megyei faluban alapított CÖF-szervezet vezetőjeként hívták meg a rendezvényre.

Gáspár Győzőt évekkel ezelőtt különböző adócsalási cselekményekkel gyanúsították. Jelenleg is folyamatban van egy bírósági ügye, amelyben letöltendő börtönt kért rá az ügyészség. Két éve azt mondta lapunknak:

„Egyszerűen nem értem, mit keresek itt a bíróságon. Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam, ezt be is fogom bizonyítani. Majdnem 60 millió forintot befizettem már, pedig nem loptam el azt a pénzt korábban. Mégis, azt akartam, hogy vége legyen ennek az egésznek, azért utaltuk át az összeget” – mondta akkor Gáspár.

Egy politikusnak nyilvánvalóan mérlegelnie kell, hogy kivel fényképezkedik, s ebben előfordulhat némi rizikó. Hiszen az, hogy együtt szerepelnek egy képen, az legitimálja a szereplők jelenlétét, igaz, a politikusnak is hozhat népszerűséget egy közös kép

– vélekedett Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

– Ha valaki esetleg bűnt követett el, de büntetését letöltötte, az már vállalható. Ha valaki bírósági ítéletre vár, azt pedig mindaddig megilleti az ártatlanság vélelme – tette hozzá a politológus.

Szerinte ha valakit több tévétársaság is foglalkoztat, ismertté teszik országosan, ráadásul egy szervezet meghívottjaként van jelen egy közös rendezvényen, akkor nincs igazából akadálya annak, hogy egy volt államfő fotózkodjon vele.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?