Celeb / Híresség, Érdekes, Igaz történetek, Sport

Lionel Messi története, aki legyőzött egy ritka betegséget, és a világ egyik legjobb focistája lett

Az FC Barcelona és az argentin válogatott sztárja nemrég megnyerte a katari világbajnokságot. Lionel Messi útja a sikerhez tele volt nehézségekkel, de bátorsága és ereje segített neki abban, hogy világhírű futballistává váljon. Szeretnénk megosztani veletek néhány tényt Messi életéből, amelyek bizonyítják, hogy hihetetlenül erős és az egyik legnagyobb sportoló.

 

 

 

A történelem egyik legjobb futballistája, Lionel Andrés Messi 1987-ben született Argentínában. Édesapja egy acélgyárban, édesanyja pedig egy mágnesgyártó műhelyben dolgozott.

Messi 4 éves korában kezdett el focizni. Gyermekkorában súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, és csak a nagymamája erőfeszítéseinek köszönhetően lett belőle focista – ő kísérte el az edzésekre és a meccsekre. Később a góljait úgy kezdte ünnepelni, hogy nagymamája tiszteletére felnézett és az égre mutatott, sőt, még az arcát is magára tetováltatta.

Messi annyira csendes volt, hogy a csapatából a többi fiú azt hitte, hogy néma. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy kivételesen jól játsszon, és mindenkit meglepjen a technikájával.

Bár Messi arról álmodott, hogy profi focista lesz, 11 éves korában súlyos betegséget, növekedési hormonhiányt diagnosztizáltak nála. Futballkarrierje veszélybe került, mert Messi a hiány miatt sokkal alacsonyabb volt társainál.

De megtörtént a csoda – kiszúrták őt az FC Barcelona képviselői. Nemcsak hogy vállalták, hogy kifizetik a drága kezelését, hanem szerződést is kötöttek vele, ami rendkívül szokatlan volt, hiszen az európai klubok jellemzően nem kötnek szerződést ilyen fiatal korú külföldi játékossal.

Messi első szerződését az FC Barcelonával egy papírszalvétára írták, de ez lett élete sorsfordító pillanata.

Az FC Barcelonában Messi a legteljesebb mértékben kibontakoztatta tehetségét: csapatával 10 La Liga-címet nyert, az FC Barcelona és az argentin válogatott történetének legjobb csatára lett, és rekordot jelentő 7 Aranylabda-díjat nyert.

Messit gyorsasága és mozgékonysága miatt gyakran nevezik “Bolhának”. És ezek a képességek segítettek Messinek abban, hogy 180 millió dollárt keressen, amivel a világ második leggazdagabb játékosa lett Cristiano Ronaldo után.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Ronaldo Messi régi riválisa. Versenyük akkor kapott lendületet, amikor Ronaldo megnyerte az Aranylabdát, amit Messi úgy gondolt, hogy az övé lesz. Messi azonban nem adta fel, és megszerezte az összes ezüstérmet, ami a Bajnokok Ligájában kiosztásra került.

Van olyan vélemény, hogy Ronaldo verhetetlen riválisa Messinek, de ez csak még jobban motiválja a sportolót, hogy még keményebben dolgozzon. Ronaldo pedig egy interjúban ezt megerősítette, amikor azt mondta: “Azt hiszem, hogy néha egymást lökdössük a versenyben, ezért olyan nagy a verseny”. Messi azonban tagadja, hogy bármiféle rivalizálás lenne köztük.

Messi sportoló és filantróp. Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként világszerte segít az embereknek, és saját jótékonysági szervezetet is alapított, amely a gyermekek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését és sportolását támogatja.

 

 

 

 

 

Messi gyermekkori barátnőjét, Antonela Roccuzzot vette feleségül, akit 5 éves kora óta ismer.

A pár 2017-ben kötötte össze az életét, és 3 fiút nevelnek, Thiago-t, Mateo-t és Ciro-t. Messi egyszer elárulta, hogy az apaság megváltoztatta az életszemléletét és segített neki emberként fejlődni.

Messi rajongóit azonban inkább az érdekli, hogy a sportoló valóban azt tervezi-e, hogy idén befejezi profi karrierjét, és hogy valamelyik fia az édesapja nyomdokaiba lép-e majd.

Lionel Messit gyakran hasonlítják Diego Maradonához, akit a sportág történetének egyik legnagyobb játékosaként tartanak számon. És ez nem meglepő, hiszen Messi ugyanannyi trófeát nyert, mint ez a legendás honfitárs.

A nehézségek ellenére, amelyekkel Lionel Messinek gyermekként szembe kellett néznie, a sportoló sikereket ért el, és világszerte sok ember számára vált példaképpé, még azok számára is, akiknek semmi közük a futballhoz.

Te is futballrajongó vagy? Kit kedvelsz jobban – Lionel Messit vagy Cristiano Ronaldót?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?