Belföld

A legalkalmasabb vezetőt keresik a romák: új fővajdája lesz az országnak

Rostás-Farkas György mint nemzetközi fővajda és a tizenkilenc megye vajdái döntik el, hogy ki legyen a cigányok vezetője Magyarországon. A poszt betöltésére több alkalmas személy is van, de két lovári családból származó személy, a Zala megyei Kövesi Vilmos vállalkozó és Raffael Péter vajda között fog eldőlni a választás.

 

 

 

Az új roma fővajdának feladata lesz a romák integrációjának elősegítése, megfelelő munkahelyek teremtése, gazdaságvédelmi, kulturális és beruházási programok kivitelezése, valamint a kormánnyal való szoros együttműködés és kapcsolattartás az integritás, rasszizmus és diszkrimináció felszámolása érdekében – szólt a közleményben.

A funkcióra két személyt találtak alkalmasnak, akik lovári családok sarjai: a Zala megyei Kövesi Vilmos vállalkozó és Raffael Péter vajda között fog eldőlni, ki töltheti majd be a tisztséget.

Raffael Péter nagykátai vajda rendszeres támogatója és segítője a hátrányos helyzetű Pest megyei családoknak.

Kövesi Vilmos vállalkozó, aki szintén feladatának érzi, hogy minél több hátrányos helyzetű embernek tudjon segítséget nyújtani és megfelelő munkahelyek létrehozásával támogatni tudja a romákat.

A beiktatásra 2022 decemberében kerül sor, a döntésről értesítik a közvéleményt.

Magyarország Új Roma Fővajdát Választ!

Magyarország 16 év után új roma fővajdát választ.
A cigányok a legmegfelelőbb és…

Posted by Roma Szeretetszolgálat on Wednesday, November 30, 2022

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?