Hírek

Nem hitt a fülének a frissen szült anyuka: kankós a babája

Újszülöttje kórházi tesztje borította ki a négygyermekes anyukát.

 

 

 

Az Egyesült Királyságban élő Jenna Barnes 2022. augusztus 30-án hajnali 5.40-kor adott életet gyönyörű kisfiának, de az egy napos babánál szemfertőzés tüneteit tapasztalták. Jenna négy nap után kórházba vitte újszülöttjét kivizsgálásra, majd amikor megkapta az eredményt, nem hitt a fülének – írja a Mirror.

Az édesanya először a háziorvosukhoz fordult, miután a kis Fletcher szemhéjai összeragadtak. Az orvos azt tanácsolta, dörzsölje be a kicsi szemét anyatejjel, de a tünetek nem javultak, ezért visszamentek a kórházba, ahol megtörölték a kicsi szemét, elvégeztek rajta néhány tesztet, majd hazaengedték őket, mondván, amint megvannak az eredények, jelentkeznek. 

„Az eredmény szerint a baba gonorrhoeás”

Néhány órával később a manchesteri fehérnemű- és jelmeztervező anyuka döbbenetes hírt kapott. A zavarba ejtő telefonbeszélgetésre így emlékszik vissza:

A szülésznő megkérdezte, hogy megvizsgáltak-e engem is már, mert ‘az eredmény szerint a baba gonorrhoeás’. Megdöbbentem, egy szót sem tudtam szólni. Azonnal rákerestem a neten a betegségre, mert tudtam, hogy a gonorrhoea (más néven kankó, tripper) terjedésének a szex az egyetlen módja. Teljesen megbízom a férjemben, de amikor egy egészségügyi szakember azt mondja, hogy pozitív a babánk gonorrhoea tesztje, akkor azt nem kérdőjelezi meg

– mondta az anya.

Jenna férje, Chris épp Kanadában turnézott, amikor a kisfia megszületett.

Az idegenek mindig piszkálnak és azt kérdezgetik, hogy bírom elviselni, hogy Chris egy bandában játszik és turnékra jár, ahol nagy a kísértés. A diagnózis pillanatáig soha nem is kételkedtem a hűségében. És még akkor is 100 százalékig megbíztam benne, de elkezdtem gondolkodni, mégis mi a franc történt?

– meséli a 43 éves anyuka.

„Tudnom kell az igazságot”

Jenna sms-t küldött Chrisnek, mivel nem akart telefonálni és felébreszteni az egész turnébuszt, és számon kérte férjét. Arra kérte, beszéljenek. Chris ledöbbent és nem értette, hogy történhetett ez. Még fiuk, George (13) is azt mondta Jennának: 

Tudod, hogy apa soha nem csalna meg. Még sztriptízbárba sem megy

– nyugtatta anyukáját a fiú, s Jenna is úgy fogalmazott:

Chris jobban szereti a teát és a papucsát, mint a kólát és a sztriptíztáncosokat.

Ennek ellenére Jenna aggódott, hogy esetleg Chris azt hiheti, ő hűtlenkedett, amikor kilenc hetet a Pinewood Studiosban töltött, mielőtt 2021 decemberében teherbe esett Fletcherrel. Azt mondta férjének:

Nézd, ha hűtlen voltál, nem bánom. Csak tudnom kell az igazságot. Szeretném azt hinni, hogy egymás lelkitársaként együtt megbirkózunk ezzel.

Miután a pár lehiggadt és átbeszélték a dolgot, arra a következtetésre jutottak, hogy valami tévedés történhetett, mivel egyikük sem feküdt le mással.

„Jaj, ne! Pozitívat olvastam negatív helyett!”

Nem sokkal később a szülésznő meglátogatta Jennát az otthonában, és Jenna arra kérte, ellenőrizze még egyszer a diagnózist. A szülésznő megnézte a rendszert a laptopján, majd felkiáltott:

Jaj, ne! Bocsánat, pozitívat olvastam negatív helyett.

Kiderült, hogy Fletchernek kankó helyett bakteriális fertőzése volt, amit végül antibiotikumokkal és szemcseppekkel kezeltek. A szülésznő bocsánatot kért és Jenna és Chris ma már csak nevet a nem mindennapi tévedésen.

Megkönnyebbültünk, amikor rájöttünk, hogy hiba történt, mert a szívünk mélyén tudtuk, hogy a gonorrhoea nem lehet igaz. Leginkább a babánk miatt aggódtam, miután azt olvastam az interneten, hogy a gonorrhoea vakságot okozhat.

Szerencsére a kisfiú jól van és az édesanyától is bocsánatot kért a kórház a tévedésért.

forrás: ripost.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?