Belföld, Hírek

Gyurcsány Ferenc százmilliói: a DK elnöke az egyik leggazdagabb politikus a parlamentben

Gyurcsány Ferenc továbbra is a leggazdagabb politikusok között szerepel, ha éppen nem ő a leggazdagabb. Mostani vagyonbevallásában is százmilliós tételek szerepelnek.

 

 

 

Január 31-ig kellett leadniuk az országgyűlési képviselőknek, a köztársasági elnöknek és a kormánytagoknak a vagyonnyilatkozataikat. Az országgyűlés oldalán ezek az adatok mindenki számára elérhetőek is lettek.

A volt miniszterelnök a legfrissebb adatok szerint tulajdonosa egy pápai lakásnak, illetve 50 százalékban egy kötcsei családi háznak. A bevallása alapján értékpapírban 461 millió forintja van, ami a májusi adatok szerint még 587 millió forint volt.

A Demokratikus Koalíció elnöke a vagyonnyilatkozatában megjelölt 631,7 millió forintot lakásvásárlás foglalójaként és előlegként, valamint kölcsön is adott egy magánszemélynek 13 millió forintot. A tartozásoknál 58,9 millió forint bankhitelt és 293 millió forint értékpapír fedezetű hitelt tüntetett fel.

Gyurcsány Ferenc az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa, ahonnan bevallása szerint havi bruttó 1-5 millió forint közötti összeget kap.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?