Belföld, Hírek

A Facebook császárának hitte magát, 33 milliót keresnek a Marketplace seftesén

A Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, hogy az október 13-ára kitűzött tárgyalást végül elnapolták, miután a Tatabányai Járási Ügyészség módosította a vádat. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a benyújtott négy vádpont végül így alakult:

 

 

 

  • jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette
  • hamis magánokirat felhasználásának vétsége
  • hat rendbeli iparjogvédelmi jogok üzletszerűen elkövetett bűntette
  • egy rendbeli iparjogvédelmi jogok üzletszerűen elkövetett bűntette 

A vádirat szerint a tatabányai vádlott 2016-2020 között a social médiában heti több alkalommal értékesített ruházati termékeket, cipőket, de a bevételeit a benyújtott személyi jövedelemadó bevallásokon nem tüntette fel, az értékesítésekből keletkező jövedelem alapján az egészségügyi hozzájárulási adó, szociális hozzájárulási adó és – a 2015. évben történt alanyi adómentesség értékhatárának átlépését követően – a 2016. évtől általános forgalmi adó bevallási kötelezettségének nem tett eleget. Így nyolcmillió 156 ezer 479 forint adót és járulékot nem fizetett be. 

A vádlott 2017. évre nézve nem tett szja bevallást – az üzletszerűen végzett ingó értékesítései bevételeiről nem adott számot, a benyújtott adóbevallások valótlan tartalmúak voltak.  A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a be nem vallott adók és járulékok összegeire figyelemmel összesen 33 millió 908 ezer 479 forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ebben az összegben az ügyészség egyébként vagyonelkobzást indítványozott, valamint börtönbüntetést, és azt, hogy a csalót tiltsák el a közügyektől. A következő tárgyalás november 22-én lesz a Tatabányai Járásbíróságon.

forrás: kemma.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?