Belföld, Hírek

„Megvadult állatok tépték, marcangolták Gabika karját, lábát” – Romániába menekült családjával a kishúgát védő magyar fiú, akit kis híján megöltek harci kutyák

Ötvöskónyi — Akár három év börtönnel sújthatja a bíróság K. Ákost (44), aki ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség.

 

 

 

 




A férfi kilenc harci kutyát tartott az udvarán, közülük kettő kiszökött a nyitva hagyott kapun keresztül az utcára, majd kis híján megölte a kishúgát védő Kertész Gabikát (13). Miután a kisfiú felépült, családjával még az országból is elmenekült, hogy elfelejtse a traumát, amit a kutyatámadás okozott.

 

 

 

 

 

 

– Gabika reggel biciklivel vitte a kishúgát, Vikit (3) óvodába, amikor a kutyák rájuk támadtak. A fiam a testével védte Vikit – mondta korábban lapunk munkatársának Piroska, a gyerekek édesanyja.

– Miközben a megvadult állatok tépték, marcangolták Gabika karját, lábát, ő akkor is sírva, kiabálva biztatta a húgát, hogy szaladjon minél messzebbre. A fiam hetekig kómában feküdt, a karján, lábán örökre látszani fog a támadás nyoma. Szaladni sem lesz már képes, és a lelki trauma élete végéig elkíséri majd. Mi Romániába költöztünk, de remélem, sok évre rács mögé kerül a kutyák gazdája, aki még csak meg sem látogatta a fiamat a kórházban.

Gabika helytállására felfigyelt a Belügyminisztérium, és Életmentő érdeméremmel tüntette ki.

A Blikk megtalálta K. Ákost, aki villanypásztorral sem tudta visszatartani a pitbulljait, azok rendszeresen kiszöktek az udvarról. Olyankor mindig a frászt hozták a közlekedőkre, legutóbb azonban nem érték be ennyivel. A férfi szerint a falubeli suhancok a hibásak, mert ők ingerelték állandóan a kutyákat.

– Nem szeretnék semmilyen információt kiadni a sajtónak – mondta a Blikknek a kutyák gazdája, majd lecsapta a telefont.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?