Belföld, Hírek, Sport

Orbán Viktor Felcsútra hozná az olasz szuperkupa döntőjét: eurómilliókat fizetne érte

A La Repubblica című lap értesülései szerint Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországra hozná az Olasz Szuperkupa döntőjét.

 

 

 

Az olasz újság azt is tudni véli, hogy a miniszterelnök nyolcmillió eurót (3,2 milliárd forintot) fizetne a mérkőzés rendezési jogáért szezononként.

Az olasz futballvezetők közül állítólag többen hajlanak rá, hogy elfogadják az ajánlatot, mások viszont politikai okok miatt a mérkőzés Magyarországra hozatala ellen vannak, közöttük található Lorenzo Casini, az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A elnöke is.

A La Repubblica azt is hozzáteszi, hogy a felcsúti stadionba négyezren férnek be, ami jóval több, mint a település lakosai száma.

Az Olasz Szuperkupáért egyébként az AC Milan és az Internazionale csap össze, és a hírek szerint a két klub szívesebben jönne Magyarországra, ahelyett, hogy bevállalja az 5000 kilométeres utazást a szaúd-arábiai Rijádba. A szuperkupát már többször rendezték Olaszországon kívül, és a labda így most az olasz térfélen pattog, vagyis csak rajtuk múlik, elfogadják-e Orbán ajánlatát, vagy sem.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?