Belföld, Hírek

Fekete-Győr András: „Mesterházy Attila egyenlő a Fidesszel”

Budapest — Páros lábbal szállt bele Fekete-Győr András (32) Mesterházy Attila (47) szocialista politikusba, akit a Momentum elnöke fideszes kötődéssel és árulással vádolt meg.

 

 

 

 


Fekete-Győr a Partizán nevű internetes videócsatorna vendége volt, ahol azzal a korábbi kijelentésével szembesítette interjúalanyát Gulyás Márton (34) műsorvezető, hogy „MSZP=Fidesz”. Erre a Momentum miniszterelnök-jelöltje úgy reagált, „Mesterházy Attila=Fidesz”, majd arra a kérdésre, vamzernek tartja-e az MSZP-s politikust, igennel felelt.

Az erős vád nagy port kavart az ellenzéki nyilvánosságban, hiszen Mesterházy az MSZP egyik legismertebb politikusa, pártja pedig szövetségese a Momentumnak a 2022-es választásokon.

Fekete-Győr András lapunknak arról beszélt, a szocialisták a nyilvánosság előtt megtisztulási folyamaton mentek keresztül, ami szerinte pozitív, Mesterházy pedig „már nem jelentős figurája a pártnak”. – Mesterházy Attila egyenlő a Fidesszel, ezt a politikai véleményformáló körökben gyakorlatilag mindenki tudja, sejti, beszéli. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Világossá tettem azt is, nem szeretném, hogy az ő neve is rajta legyen a közös listán – mondta a Momentum elnöke. Hozzátette: „azt csinál, amit akar, de nem szeretném, hogy ez az ember bent legyen a parlamentben”.

Mesterházy meglepődött Fekete-Győr szavain, azt mondja, rosszul estek neki / Fotó: MTI/Kovács Attila
Mesterházy meglepődött Fekete-Győr szavain, azt mondja, rosszul estek neki / Fotó: MTI/Kovács Attila

– Mi stabil kormánytöbbséget akarunk 2022-től, hogy meg tudjuk valósítani a terveinket. Ha egy emberen múlik az a többség, és az az egy ember nem megbízható, az kockázat – jegyezte meg.

Fekete-Győr utalt arra is, hogy Tüttő Kata (41) szocialista főpolgármester-helyettes tavaly úgy nyilatkozott, Mesterházynak nem célja a kormányváltás. Köztudott ugyanakkor, hogy Mesterházy szemben áll a párt jelenlegi vezetőségével, amely egyes hírek szerint sok mindent megtett a kiszorítása érdekében.

Tüttő szerint Mesterházy nem akar kormányváltást / Fotó: Varga Imre
Tüttő szerint Mesterházy nem akar kormányváltást / Fotó: Varga Imre

A MSZP-ből kerestük Tüttőt és Tóth Bertalan (45) társelnököt is, ám nem kívántak nyilatkozni, a párttól ugyanakkor érkezett válasz: „A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon – az idézet az előválasztási etikai kódexből van, amit mind a hat párt elnöke szerdán fogadott el. Mindenki, aki megpróbál éket verni az ellenzéki együttműködésben részt vevők közé, a Fidesz malmára hajtja a vizet.”

Mesterházy ugyancsak az etikai kódexre hivatkozva nem kívánta kommentálni Fekete-Győr szavait, annyit mondott, meglepődött rajta, és rosszulesett neki.

Cél az ellenfél gyengítése

Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint a bírálatnak a hátterében az előválasztásra való felkészülés áll. – Az előválasztás egyfajta selejtező, amiben az ellenfél gyengítése erősebbé tesz. Fekete-Győr András nem a DK-t, hanem a gyengébb riválist, az MSZP-t támadja, és azon belül is a leggyengébb láncszemet, amitől a saját pozíciójának javulását várja – mondta lapunknak a politológus.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?