Celeb / Híresség, Hírek, Külföld

Johnny Depp megnyerte a rágalmazási pert volt felesége, Amber Heard ellen

Megszülettek az ítéletek az év hollywoodi perében. Miután mindkét fél egymást perelte rágalmazással, ezért két ítélet született. Az első és a második is Johnny Depp javára szól: a színész megnyerte volt felesége ellen a rágalmazási pert, Amber Heard vádját pedig a volt férje ellen nem találták megalapozottnak.

 

 

 

Az előzőleg kitűzött időponthoz képest szűk fél órával később ugyan, de Penney Azcarate bíró végül kihirdette a Depp–Heard-perben megszületett ítéleteket a Virginia állambeli, fairfaxi bíróságon.

Azcarate az első percekben emlékeztette a tárgyalóterem hallgatóságát, hogy hol tartózkodnak és, hogy a teremben az „érzelmi kitörésnek” nincs helye – fogalmazott a BBC beszámolója szerint. Korábban, Johnny Depp vallomásának meghallgatásakor előfordult ugyanis, hogy a színész rajongói nem tudták visszafogni magukat, és hangosan nevetgéltek. Őket akkor a bíró rendre is utasította.

Amber Heard és ügyvédjei, valamint Johnny Depp sztárügyvédje jelen vannak az ítélet kihirdetésekor, Depp azonban – mint ahogy az várható volt az angliai spontán fellépései okán – nem vesz részt személyesen a döntés ismertetésénél.

Az esküdtszék hét emberből áll, és bár egy éven keresztül a személyük kilétét nem lehet nyilvánosságra hozni a kiemelt figyelemmel kísért ügy miatt, amerikai források szerint az esküdtek között öt férfi és kettő nő van. Vannak közöttük huszonévesek és 60 év fölötti személyek is.

Az ítéletek

Az egykori házastársak pere még áprilisban kezdődött. Előbb Johnny Depp tett négy tárgyalási napon át vallomást, először ugyanis A Karib-tenger kalózai színésze perelte be volt feleségét rágalmazás miatt. 50 millió dolláros kártérítést követelt a karrierjének tönkretétele miatt. Amber Heard 2018-ban egy véleménycikkben számolt be arról, hogy maga is családon belüli erőszak áldozata, és bár Deppet nem nevezte meg, a cikk hatására a férfi több nagy filmes szereptől is elesett, Johnny Deppet gyakorlatilag bojkottálta Hollywood. Heard a volt férj rágalmazási pere hatására ellenpert indított, ő 100 millió dolláros kártérítést követelt.

A nyilvánosság előtt zajlott, óriási érdeklődésre számot tartó perről nem volt túlzás azt állítani, hogy egész már-már egy hollywoodi valóságshow-ra hajazott, beleértve a két fél egykori házaséletének kiteregetett minden szennyesét, és az egyik vagy a másik fél felé teljesen elfogult rajongókat, akik a bíróság előtt kitartóan szurkoltak molinóikkal a kedvec színészeiknek.

Az ítélet kihirdetésekor az esküdtszék szerint Amber Heard a 2018-as cikkében rágalmazta Johnny Deppet, továbbá nem találták bizonyítottnak Heard rágalmazási vádját Depp ellen, így azt a pert is elvesztette a nő.

Johnny Deppnek összesen 15 millió dolláros kártérítést ítéltek meg, de mivel a három vádpontból egyet az esküdtek a Heard által indított perben is megalapozottnak véltek, a színésznő is kap kártérítést, 2 millió dollárt.

 

forrás: hvg.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?