Hírek, Külföld

„Ukrajna eltörte az orosz hadsereg gerincét” – Véres győzelemre készül Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij szerint Ukrajna célja, hogy minden területét visszaszerezze Oroszországtól.

 

 

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

„Ukrajna eltörte az orosz hadsereg gerincét” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij szombaton egy televíziós interjúban, hozzáfűzve: az oroszok „nem fognak tudni lábra állni a következő néhány évben”.

Nehezen, nagy véráldozattal és csaták útján fogunk győzelmet aratni, de végül a tárgyalóasztal mellett le fogjuk zárni ezt a háborút. Ebben biztos vagyok

– mondta a külföldi beszámolók szerint az ukrán elnök, miközben azt is hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minden területüket visszaszerezzék.

A politikus azután beszélt erről, hogy legalább 2400 ukrán fegyveres megadta magát az Azovi-tenger partján fekvő stratégiai fontosságú kikötővárosban, és fogságba került.

– Kijev visszafoglalja Mariupolt – szögezte le Zelenszkij, hozzátéve, hogy Ukrajna szerint visszatérnek az orosz invázió kezdete, február 24. előtti frontvonalakra, ami győzelmet jelent.

„Ez azt jelenti, hogy nem hódítottak meg bennünket, és a hazánkat védjük” – mondta. Megjegyezte mindazonáltal, hogy ez nagyon nehéz lesz, és diplomáciai lépések is következnek.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?