Belföld, Hírek

Mészáros Lőrinc vett egy repülőteret

A most alapított Kutas Management Kft. nevű vagyonkezelő cég a KUTAS ’95 Mezőgazdasági Zrt.-n keresztül tulajdonosa lett a Bihar Airport Kft.-nek, amely egyebek mellett Biharkeresztes, 0197/2 hrsz alatti területen IV. osztályú, nem nyilvános repülőteret üzemelteti.

 

 

Március 11-én újfent gyarapodott Mészáros Lőrinc céghálója, ugyanis többedmagával úgy döntött, hogy két főtevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó céget alapít – írta az mfor.huA Kutas Management Kft.-t március 17-én jegyezte be a cégbíróság, egy nappal később, március 18-án pedig az FBSN Agrár Management Kft.-t is bejegyezték.

444 szúrta ki, hogy a Kutas Management Kft. nevű vagyonkezelő cég a KUTAS ’95 Mezőgazdasági Zrt.-n keresztül tulajdonosa lett a Bihar Airport Kft.-nek, amely egyebek mellett Biharkeresztes, 0197/2 hrsz alatti területen IV. osztályú, nem nyilvános repülőteret üzemelteti.

A beruházó a repülőteret fejleszteni kívánja, melynek keretében a jelenleg füves futópályát szilárd burkolattal látná el

– írja a repülőtér fejlesztésének várható környezeti hatásait vizsgáló, 2020-ban készített dokumentumA repülőteret alapvetően kisrepülőgépek és ultrakönnyű légi járművek használatára tervezték, vagyis rekreációs és sportrepülésre alkalmas. A reptér másik tulajdonosa a Bayer Construct Építőipari Zrt.

„A biharkeresztesi repülőtér kialakítását a Bayer Construct és a Kutas 95 Zrt. által 2018-ban létrehozott Bihar Airport nevű cég készítette elő. A munkák előzményeként egy 860 méteres füves leszállópályára már megszerezték az engedélyeket, ugyanakkor a Bihar Airport a pálya lebetonozása mellett döntött, ennek kivitelezése 2019 őszén kezdődött el. A leszállópálya mindössze egy kilométer távolságban fekszik a biharkeresztesi Ipari Parktól, ahol a cégcsoport három üzeme található” – olvasható a Bayer Construct oldalán.

A Kutas 95 oldala szerint a Kutas ’95 Zrt. a Biharkeresztesi Állami Gazdaság területén alakult 1995-ben. Gazdálkodási tevékenységét 3.824 hektár, saját tulajdonú területen valósítja meg, ahol korszerű technológiával őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce, napraforgó növényeket termeszt. A betakarított terményt bel-és külföldre egyaránt értékesíti. Területeinek elhelyezkedése északkelet-délnyugat irányú fekvéssel, Biharkeresztestől Csökmőig terjed, egy 30 km hosszú, 5 km széles sáv mentén. A területi központ, amely egyben székhely is, Biharkeresztes, Fekete tanya címen helyezkedik el.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?