Belföld, Hírek

Több százmilliónyi gyémántot, ingatlant és készpénzt zsarolt ki saját ügyfelétől egy budapesti ügyvéd

Előbb társaival együtt fontos adatokat csalt ki tőle, végül megfenyegette és a vagyonára is rátette a kezét.

 

 

 

 




 

Még 2014-ben kapott megbízást a 43 éves budapesti ügyvéd egy feltaláló üzletembertől, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat, írja az ügyészség honlapja. Az ügyvéd gyorsan felismerte, hogy ügyfele bizalmatlan a hatóságokkal szemben. Elhatározta, hogy társaival együtt annyi pénzt szed ki megbízójából, amennyit csak tud.

Előbb elhitette ügyfelével, hogy házkutatást fognak nála tartani, és elkért tőle több adathordozót, amelyek üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Miután nem következett be az egyébként csak az ügyvéd által kitalált házkutatás, az adathordozókat nem adta vissza, hanem egy társával azt hazudták, hogy azokat a feltaláló érdekében a Dunába dobták.

A következő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben a tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket azonban a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával több, mint százezer eurót tulajdonított el ügyfelétől.

Amikor a férfi 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta, megfenyegette és a rákövetkező évben több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású, több budapesti és pest megyei helyszínt érintő akcióban kutatásokat és elfogásokat tartottak. Ennek keretében a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, valamint vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. A nyomozó ügyészek öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül hármat őrizetbe vettek.

A gyanúsítottakkal kapcsolatos esetleges további kényszerintézkedéseket érintő ügyészi döntések folyamatban vannak.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?