Belföld

Orbán Viktor: a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfői közül egyetlenként személyesen vett részt Brüsszelben a szövetség pénteki rendkívüli csúcstalálkozóján. A NATO-központban a magyar kormányfő megbeszélést folytatott Jens Stoltenberggel, a szervezet főtitkárával is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

 

A tagállamok videókonferencián egyeztettek az Ukrajnát ért orosz támadásról. Személyesen – Orbán Viktoron kívül – a NATO-nagykövetek jelentek meg a tanácskozáson.

A NATO-központba érkezve a magyar kormányfő ismét megerősítette: a jelenlegi háborús helyzetben Magyarország biztonsága az első; és arról is beszélt: a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait – közölte a sajtófőnök.

 

Találkozó Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral

Posted by Orbán Viktor on Friday, February 25, 2022

Mint ismert: Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este jelentette be, hogy Moszkva elismeri a kelet-ukrajnai szeparatista régiók függetlenségét, és elrendelte, hogy orosz fegyveres erők biztosítsák a békét a két „népköztársaság” területén. A döntést a Nyugat élesen bírálta, szankciók bevezetéséről döntött mind az Európai Unió, mind az Amerikai Egyesült Államok, mind pedig a világ számos kormánya. Csütörtök hajnalban Oroszország több irányból megtámadta Ukrajnát. Légicsapásokat hajtott végre, amelynek halálos áldozatai is vannak. Az agresszió előtt Vlagyimir Putyin, orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot, súlyos következményei lehetnek, ha kívülről akarnak beleavatkozni a háborúba.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint legalább négy robbanás történt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban, erőteljes robbanás volt a déli országrészben lévő Odesszában, továbbá a keleti országrészben Harkivban és az Azovi-tenger partján fekvő Bergyanszkban. A nyugati országrészben Zsitomirból jelentettek robbanásokat. Közben a Donyec-medencei frontvonalon a szakadárok tüzérségi tűz alá vették az ukrán fegyveres erők állásait.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?