Hírek, Külföld

Ijesztő felvétel: Megindult a csecsen halálosztag Ukrajna felé – fejvadászokat küldenek az ukrán tisztségviselőkért, de egy tízezer fős sereg is úton van

Ijesztő felvétel kezdett terjedni az interneten: a videó azt ábrázolja a közzétevője szerint, hogy egy tízezer katonából álló csecsen kontingens indult meg Ukrajna felé. Az oroszok oldalán.

 

 

A felvétel egy hadmozdulatokat monitorozó Twitter oldalra került ki, a közzétevő szerint tízezer csecsen katona indul Ukrajnába. A videó több helyen is kering a neten, egyelőre nem tudni, hogy mi célt szolgál pontosan ez a haderő:

A csecsenek részvétele a konfliktusban már felmerült az elmúlt órákban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavai szerint az oroszok rá vadásznak, őt akarják, ő az elsőszámú célpont. Ezután kezdtek terjedni a csecsen különleges erők vadászait ábrázoló videók és olyan hírek, miszerint a század tagjainak mindegyike kapott egy kártyát, melyre azoknak a kormányzati tisztviselőknek az adatai vannak, akiknek a levadászásáért az adott katona felel:

 

A csecsenek évtizedekkel ezelőtt törtek meg hosszú háborúskodás után, – melyben a veszteségeket tekintve egyáltalán nem volt egyértelműnek mondható az orosz győzelem – és lettek az oroszok szövetségesei.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?